Baro üyeleri ilk yardım eğitiminde

Çorum Barosu üyeleri, ilk yardım eğitimine katıldı.

21 Ekim 2015 Çarşamba 14:19
Baro üyeleri ilk yardım eğitiminde

Çorum Barosu üyeleri, ilk yardım eğitimine katıldı. Baro Başkanı Avukat Altan Akpınar, ilk yardımın hayat kurtardığına dikkat çektiği eğitim seminerinde, ilk yardımın en kısa sürede ve bilinçli olarak uygulanmasının pek çok ölümün önüne geçebileceğini ifade etti.

Sağlık Müdürlüğü ATT İlk Yardım Eğitmeni Osman Tök'ün verdiği seminer, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Osman Tök, başarılı sunumuyla katılımcılardan tam not alırken, ilk yardım ve acil yardımın birbirine karıştırıldığını, ilk yardımın ilaçsız ve tıbbı araç gerek olmaksızın yapılan ilk müdahale olduğunu, acil yardım konusunun ise sağlık görevlileri ve tıbbı cihazlarla yapılan müdahaleler olduğunu hatırlattı.

Bebek, çocuk ve yetişkin guruplar olmak üzere, ilk yardımına ihtiyacı olan kişilerin sınıflandırıldığını ve bunlar arasında ciddi uygulama farkları bulunduğunu bildiren Osman Tök, ilk yardım bilgisine sahip insanların ilk olarak yapacağı şeyin kendi güvenliğini sağlayıcı dikkatte olması gerektiğini vurguladı.

Yerde yatar vaziyette görülen bir insana, hemen müdahale etmenin risklerini sıralayan Tök, "Söz konusu kişi, elektrik akımına kapılmış birisi de olabilir, pek çok kez elektrik akımına kapılıp yerde baygın yatan insana yardım etmek isterken yaralanan ya da hayatını kaybeden insan vardır." sözleriyle konunun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Doğru zannedilen yanlışlarla, ilk yardım uygulaması yapan kimi insanların söz konusu hasta ya da yaralının hayatını daha da riske atabileceğinin altını çizen Osman Tök, maketler üzerinde gerçekleştirdiği uygulamalı eğitimle, örnek bir eğitime imza attı.




Son Güncelleme: 21.10.2015 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.