Başarının sırrı bu tesiste

Asfalt Plent Tesisi, yakında deneme üretimine başlayacak.

04 Ağustos 2017 Cuma 00:13
Başarının sırrı bu tesiste


İl Özel İdaresi tarafından Şeker Fabrikası arka tarafında kurulan Asfalt Plent Tesisi, bu ay içinde deneme üretimine başlayacak.


Vali Necmeddin Kılıç ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yaklaşık 5 milyon 500 bin TL'ye mal olan ve 240 ton kapasiteli Asfalt PlentTesisi'ni gezerek, İl Özel İdare Sekreteri Recep Çıplak, Yol Şube Müdürü Hüseyin Dinç ve PlentTesisi'nden Sorumlu Mühendis Muharrem Gök'ten bilgi aldı.


Yılda 150-200 km yol yapımı için gerekli asfaltı üretebilecek kapasite olan tesis ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, köylere ve kırsala asfaltın bu tesisden karşılanacağını açıkladı.


CEYLAN: 'BU SENEKİ BAŞARIMIZIN SIRRI BU TESİS OLACAK'


“Bu seneki başarımızın sırrı bu tesis olacak.” diyen Ceylan,  Asfalt Plent Tesisi ile maliyetlerin yarı yarıya düşeceğini belirtti.


Köylere ve kırsala yapılan asfaltın daha önceden satın alındığını dile getiren Ceylan, 2017 yılı için hedeflenen 580 km asfalta bu tesis sayesinde ulaşacaklarını ifade etti.


2016 yılında 94 km köy yolları asfaltı yapıldığını belirten Ceylan, "Bu sene 270 km yol yaptık. Diğer illerden 1 km'si 270 bin lira iken Çorum'da 120 bin liraya mal olacak. 2017 yılında hedeflenen 580 km yol hedefimize bu şekilde ulaşacağız. Bu sene 1 milyon metrekare kilitparke taşı döşeyeceğiz. Ayrıca 149 köyümüze kanalizasyon götürdük. Geçen sene 127 köye kanalizasyon götürmüştük. Bu sene sonunda hem asfaltta hem de kilit parke taşında hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Bundan sonra da vatandaşlarımızın için ne yapmamız gerekiyorsa en iyisi ve en kalitelisi en kısa zaman içerisinde imkanlar dahilinde yerine getirilecektir. Tüm amacımız gayretimiz vatandaşlarımızın daha güvenli, daha verimli ve daha rahat ortamlara kavuşmasıdır." diye konuştu


KILIÇ: 'KÖYLERİMİZ İLK DEFA KALİTELİ ASFALT İLE TANIŞACAK'


Vali Necmeddin Kılıç ise tesisin bu ay içinde deneme üretimine başlayacağını açıkladı. Asfalt PlentTesisi'nin neden kurulduğunu açıklayan Kılıç, "Kırsal bölgenin yollarına dökeceğimiz asfaltı ucuza mal etmek için kurduk." dedi


Köy yollarının ilk defa Bitümlü Sıcak Karışım (BSK), kaliteli dökme asfalt ile tanışacağını açıklayan Vali Kılıç, "Şu ana kadar belediyemizin, kara yollarının döktüğü asfalt kalitesi ile köylerimizi tanıştıracağız. Şu an ki kullandığımız Sathi Kaplama senede en fazla üç ay müsaade ediyor. Havada sıcaklığın belli bir derece olması gerekiyor ve yağış olmaması gerekiyor. Dolayısıyla yılda bize üç ay çalıştığımız zaman kırsal alanda yeteri kadar hizmet edemiyoruz. Fakat  Bitümlü Sıcak Karışım ile yılda 8 ay çalışma imkanımız olacak. Köylerimizi kaliteli asfalt ile tanıştıracağız. Bozulmayacak uzun ömürlü asfalt ile tanıştırmış olacağız. BSK ile yapacağımız asfaltın ömrü en aşağı 5 yıldır. Sathi Kaplamada ise asfaltın ömrü 2 yılı geçmiyor. Tesisimizin Çorum'a hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu sene sıcak asfalt dökümüne başlayacağız. Sıcak asfaltı köy grup yollarından başlayarak aşama aşama yayacağız. Yol önemli. Köylümüz çamura basmayacak ve standartlara uygun yaşama kavuşacak.  Tüm gelişmelerin başı yoldur. Eğer hayvancılık ve tarımda atılım yapmak istiyorsanız yol sizin projeksiyonunuzu destekler. Yapacağımız yol kırsal bölgenin kalkınma planlarına inanılmaz destek verecek." şeklinde konuştu.


corumhakimiyet.net



Son Güncelleme: 04.08.2017 01:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.