Başbakan'dan Çorum şehitlerine mektup

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafından kendi el yazısıyla kaleme alınan mektubu Çorum'daki şehit ailelerine AK Partili yöneticiler tarafından takdim edildi.

19 Eylül 2016 Pazartesi 11:39
 Başbakan'dan Çorum şehitlerine mektup


Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafından kendi el yazısıyla kaleme alınan mektubu Çorum'daki şehit ailelerine AK Partili yöneticiler tarafından takdim edildi.

Merkezde İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, ilçelerde ise Milletvekilleri tarafından teslim edilen mektuplarda şehit ailelerine hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, sabır ve metanet diledi. Vatan savunmasında büyük bir kahramanlık örneği göstererek ülke için kanlarını döken şehitlerimizin kahramanlıklarının öne çıkarıldığı mektubu şehit ailelerine teslim eden İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, "Şehitlerimizin kahramanlıkları, vatan için döktükleri kan bizim huzur içerisinde yaşamamızın tek kaynağıdır. Millet olarak bunun kıymetini iyi anlıyoruz. Bu sebeple şehitlerimize ve geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz" dedi.

İlk olarak Nusaybin'de bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Şükrü Öngün'ün ailesini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İl Başkan Yardımcısı Şeyda Önen ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Akbaş, burada Şehit Öngün'ün annesi Zahire Öngün'e Başbakan'ın mektubunu teslim ettiler. Bekiroğlu mektubun teslimi sırasında anne Öngün'e devletin ve hükümetin her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Daha sonra Mardin'in Derik ilçesinde Şehit düşen Oğuz Emre Erkoç'un annesi Gülseren Erkoç ve babası Hüseyin Erkoç'u evlerinde ziyaret eden Bekiroğlu, Başbakan'ın mektubunu acılı anne babaya teslim etti. Erkoç ailesine sabır dileyen Bekiroğlu ve beraberindekiler ardından geçtiğimiz Şubat ayında Ankara gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Fevziye Kayış'ın ailesine mektup takdiminde bulundu. Şehit Kayış'ın ailesine yapılan ziyarete AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,İl Başkan yardımcıları Şeyda Önen,Lemzi Çöplü,İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ünal Nalçacı ve Memduh Akbaş’da katıldı. Şehit Kayış'ın eşi Osman Kayış ile görüşen AK Partili heyet, Başbakan Binali Yıldırım'ın mektubunu acılı aileye verdi. Ziyarette İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Ahmet Sami Ceylan, vatan için şehit olanların bu vatanın evlatları tarafından asla unutulmayacaklarını söyleyerek, her türlü ihtiyaçlarında şehit ailelerinin yanında olacaklarını ifade ettiler.

Geçtiğimiz aylarda Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Habip Gökçe'nin ailesine gerçekleştirilen ziyarete İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun yanı sıra AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç İl Başkan Yardımcısı Adem Oğuzhan Kaya’da katıldı. Şehit Gökçe'nin ailesine Başbakan'ın Binali Yıldırım'ın mektubunu veren Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım, acılı aile ile bir süre sohbet etti. Şehit ailesi tarafından ikramlarla karşılanan AK Partililer, Gökçe ailesine sabır ve metanet dileklerinde bulundu.

Ak Partililer son olarak Hakkari'de şehit düşen Nurullah Yeşildağ'ın Çorum'daki ailesini ziyaret ederek Başbakan Yıldırım'ın mektubunu takdim etti.

Hüznün ve gururun yoğun olarak yaşandığı ziyaretlerde bütün şehit aileleri ziyaretlerden duydukları memnuniyetleri ifade ederek, kendilerine sahip çıkılmasından dolayı mutlu olduklarını ve bu tür ziyaretlerin sık sık gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ise her zaman şehit ailelerinin hizmetinde olacaklarını vurgulayarak vatanın bölünmez bütünlüğü için, milletin huzuru için canını vermiş evlatlarımızın ailelerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

ŞEHİT ANNESİNİN TALEBİ

Kale Mahallesi Zafer İkinci Cadde üzerinde ikamet eden şehit Şükrü Öngün’ün ailesi, semt parkına Şehit Şükrü Öngün’ün isminin verilmesisini istedi. Şehit annesi, “Evladımızın isminin mahallemizde bulunan semt parkına verilmesi acımıza bir nebze merhem olacaktır.”dedi

Son Güncelleme: 19.09.2016 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.