Başbakan’ı Uslu karşıladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis'te tören düzenlendi.

23 Nisan 2014 Çarşamba 14:57
Başbakan’ı Uslu karşıladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis'te tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Bakanlar, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu, Ali Uzunırmak, Malik Ecder Özdemir, Sırrı Sakik, TBMM Katip Üyeleri Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Muhammet Bilal Macit, Muhammet Rıza Yalçınkaya ile AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis'te düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu karşıladı. Uslu, Başbakan Erdoğan’a Birinci Meclis'teki tören hakkında bilgiler verdi.

Birinci Meclis'te ilk konuşmayı yapan Sinop Mebusu Şerif Bey'in konuşmasının seslendirilmesi, saygı duruşunda bulunulması  ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TBMM Başkanı Çiçek, törende yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümünün ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlandığını belirterek, "Devletimize ve milletimize yönelen tehditlere el birliğiyle karşı koymak durumundayız. Birinci Meclisin sahip olduğu ruha bugüne kadar sahip çıktığımız gibi bundan sonra daha fazla sahip çıkmalıyız. Birinci Meclis, olağanüstü şartlar altında kurulup çalışmasına rağmen meşruiyetten asla sapmadı. Bize de bu doğrultuda görev düşmektedir" dedi.

Türk milletinin 94 yıl önce bugün toplanılan kutsal çatı altında yeni bir karar aldığını ve tarihinde bir dönüm noktası yaşadığını ifade eden Çiçek, eski anlayışla yeni bir düzen kurulamayacağına inanan milletvekillerinin büyük bir değişime karar verdiğini söyledi.

Tören, Seymenlerin gösterisi ile son buldu.






Son Güncelleme: 23.04.2014 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.