Başıboş hayvanlara tedbir

İl Hayvanları Koruma Kurulu Vali Yardımcısı Hamdi Bolat başkanlığında toplandı.

13 Nisan 2015 Pazartesi 17:15
 Başıboş hayvanlara tedbir


İl Hayvanları Koruma Kurulu Vali Yardımcısı Hamdi Bolat başkanlığında toplandı.


Kurul, son günlerde il merkezi sokaklarında görülen ve tehlike arz eden köpeklerle yollarda başıboş gezen kayıt dışı at, eşek ve katır gibi (tek tırnaklı) hayvanlarla ilgili olarak bir dizi kararlar aldı.


İşte o kararlar: “Bilindiği gibi 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 24.06.2004 tarih ve 01.07.2004-25509 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanunun 14. maddesinin (L) bendinde ‘Pitbull Terrier, Japanese Tosa ve bu ırkların melezleri gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklâmını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.’ hükmü yer almaktadır. Son zamanlarda il merkezinde yukarıda adı geçen ve çevresine tehlike arz eden köpeklerle ilgili şikâyetlerin olduğu anlaşıldığından İl Hayvanları Koruma Kurulunda konu görüşülmüş olup toplumun bilgilendirilmesine karar verilmiştir. Kanunda belirtilen hükümlere uymayanlar hakkında yine aynı kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 5.026 TL idarî para cezası verilecek olup, aynı zamanda hayvanlara da el konulacaktır.


Ayrıca yine Hayvanları Koruma Kurulu’nda İl Merkezinde bulunan kayıt dışı at, eşek ve katır gibi ( tek tırnaklı) hayvanların da en geç 1 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt altına alınmasına, bu hayvanların sahibi olduğunu iddia eden kişilerin belirtilen tarihe kadar Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne başvuru yapmalarına, belirtilen tarihe kadar başvuru yapmayanlar ve kayıt altına aldırılmayan hayvanlarla ilgili olarak da 5199 Sayılı Kanun ve ilgili uygulama yönetmeliği doğrultusunda işlem yapılmasına karar verilmiştir.”




Son Güncelleme: 13.04.2015 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165