Basın görevini özveri ile yerine getirmektedir

Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, basın emekçilerinin gece gündüz demeden karşılaştıkları tüm sıkıntılara göğüs gererek görevlerini yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:28
 Basın görevini özveri ile yerine getirmektedir


Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, basın emekçilerinin gece gündüz demeden karşılaştıkları tüm sıkıntılara göğüs gererek görevlerini yerine getirmeye çalıştığını söyledi.


Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basının;  kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren Kahraman, açıklamasında şunları ifade etti:


“İletişim teknolojisinde yaşanan gelişmelerin sunduğu imkanlar dan yararlanarak hızlı haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında anında bilgi verilmesi, vatandaş ile devlet arasında etkili ve hızlı bir iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.


Bunun en çarpıcı ve taze örneği 15 temmuz 2016 da hain fetö darbe girişimin de görsel ve yazılı basınımızın halkımızı bilgilendirerek beki de darbe girişiminin önlenmesin de en etkili misyonu üslenmiştir.


Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin  önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.


Çok önemli bir toplumsal görevi,  zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin,  büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları çalışmalar takdirle karşılanmaktadır. 
Bu duygu ve düşünceler le başta değerli Çorum basınımız olmak üzere tüm basın çalışanlarının “Basın Bayramı”nı kutlar, sağlık mutluluk ve çalışmalarında başarılar dilerim.”


Son Güncelleme: 24.07.2017 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165