‘Basın iletişimin en güçlü organıdır’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Akif Aras, basının iletişim dünyasının en güçlü organlarından biri olduğunu belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını vurguladı.

09 Ocak 2017 Pazartesi 15:26
 ‘Basın iletişimin en güçlü organıdır’


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Akif Aras, basının iletişim dünyasının en güçlü organlarından biri olduğunu belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını vurguladı.

“İnsanların haber ve bilgi almasını sağlayan, kamuoyunu bilgilendiren, toplumu düşünmeye ve doğruya ulaşmaya yönelten en etkili araçlardan birisidir. İşte bu sorumlulukları yerine getirmek için her ortamda ve koşulda bir sorumluluk duygusuyla çalışan basın görevlileri de toplumumuza karşı önemli bir hizmeti yerine getirmektedirler. Bu yüzden basınımızın çalışanlarının görevleri hiç şüphe yok ki kutsal ve meşakkatli bir iştir” diyen Aras, açıklamasında şunları kaydetti:

“Gazetecilerimizin çalışma şartlarının ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, hiç şüphe yok ki basınımızın çalışmalarına güç katacak, toplumsal gelişmelere de katkı sağlayacaktır. 1961 yılından beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü basınımızın çalışanları için özel ve anlamlı bir gündür. 56 yıl önce yapılan yasal düzenleme ile gazete çalışanları bir takım sosyal haklara kavuşmuşlardır.

Ancak bugün görmekteyiz ki basın çalışanlarımız zor ve kısıtlı şartlarda görev yapmaktadırlar. Basının tarafsız olması, hür ve müstakil çalışabilmesi, toplumu objektif şekilde bilgilendirmesi sonucunda bireyler toplumla ve dünyayla bütünleşmekte, meseleleri kavramakta ve toplumsal yaşama da etkin bir biçimde katılmaktadır. Demokrasi kavramının yaşamın hemen her alanında yükselmesi ve toplumlar için işlevinin artması noktasında da basına önemli görevler düşmektedir. Basının bağımsız ve tarafsız olmadığı yerlerde işte bu yüzden bir demokrasiden ve hürriyetten bahsedilemez.

Tüm gazetecilerimiz her durum ve şartta toplumun menfaatlerini göz önünde bulundurarak ilkeli ve doğru bir habercilik anlayışını benimsemelidir. Milli ve manevi değerlerimizle örtüşen bir anlayışa sahip olmalı, tarih, coğrafya, edebiyat, sanat ve kültür konusunda toplumumuzun bilgilenmesi ve şuur sahibi olması konusunda hassasiyet göstermelidir. Basın çalışanlarımızın üzerine düşen diğer bir görev de güzel Türkçemizin doğru ve etkin olarak kullanılması ve dilimizin dünya üzerinde kullanılmasına katkı sağlamaktır.

Basın, her vakit ve her tür şartlarda kötü düşünce, gaye ve emellere destek verenlere engel olmalı, toplumunun-milletinin-devletin
in ve insanlığın değerlerinin bir koruyucusu olmalıdır.

Kişisel haklar, özel yaşama saygı gibi konuların sorumlu yayıncılık anlayışının bir gerçeği ve gereği olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Basın, insanımızın sesi olma ve kamuoyunun haber almasını sağlama görevini ilkeli, dürüst, tarafsız bir sorumluluk anlayışıyla başarıyla yerine getirmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinci içerinde, her ne şartta olursa olsun görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarına yardım ve desteklerimizin artarak süreceğini ve hizmet kapılarımızın her daim kendilerine açık bulunduğunu da bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum. Basın çalışanlarının çalışma şartlarının daha iyi şekilde düzenlenmesini diliyor, basının toplumsal gelişmemize sağlayacağı faydaların bu şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, basınımızın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”


Son Güncelleme: 09.01.2017 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.