Başkan Aydın çalışmaları değerlendirdi

Dodurga'yı kabuğunu kıran ve geleceğe umutla bakan bir kent haline getirmek için çalışma başlatan...

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:46
 Başkan Aydın çalışmaları değerlendirdi


Dodurga'yı kabuğunu kıran ve geleceğe umutla bakan bir kent haline getirmek için çalışma başlatan Dodurga Belediyesi, yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Mustafa Aydın, göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirdi. İlçe halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmayacaklarını dile getiren Aydın, seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Belediye başkanı olarak yüklendiği sorumluluğun farkında olduğunu vurgulayan Aydın, Dodurgalıların beklentilerine cevap vermek için gayret gösterdiklerini belirterek, "Dodurga insanı her şeyin en iyisine layık, onlara layık oldukları şekilde hizmet edeceğiz" dedi.


HEDEF 2023 VİZYONU


Aydın, ilçenin geleceğine etki edecek yatırımlara ağırlık verdiklerini belirterek, Dodurga'yı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023'e hazırladıklarını kaydetti. Başkan Mustafa Aydın, 2023 yılında, Dodurga'nın ekonomik gelişimi hız kazanmış, işsizlik ve göç engellenmiş, nüfusun arttığı yepyeni yüzü ile bölgenin yıldızı konumunda olacağını vurguladı.


ALTYAPI SEFERBERLİĞİ


Dodurga Belediyesi olarak ilçenin geleceğine yönelik çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Aydın, geleceğe hazırlanırken halkın bu gün ihtiyacı olan hizmetleri de aksatmadan sürdürdüklerini kaydetti. Kanalizasyon, asfalt ve parke taşı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Aydın, "Biz Dodurga'nın iyi bir geleceğe ihtiyacı olduğunu gördük. Tabi bu sadece istihdam anlamında değildi. İlçenin kentsel olarak alt yapısının ve üst yapısının da gelişmeye ihtiyacı var. Belediyemizin araç parkuruna ilaveler yaptık. Çevre ve temizlik çalışmalarında devrim niteliğinde yeniliklere imza attık" dedi.  Alt yapı, üst yapı, kentsel gelişim, eğitim, kültür ve sosyal alanda her türlü çalışmanın yoğun bir tempo ile sürdüğünü dile getiren Başkan Mustafa Aydın, ilçeyi Cumhuriyet'in yüzüncü yılında işsizlik ve göç engellenmiş, nüfusu artan, güçlü ekonomiye sahip, mimarisi ve sosyal altyapısı ile gelişmiş bir Avrupa kenti haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Dodurga'nın Türkiye'ye örnek bir ilçe olmasını amaçladıklarını vurgulayan Aydın, kentin 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi. 


TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE


Dodurga ilçesinin sadece enerji noktasında bir merkez haline getirilmesi hedefini yeterli görmediklerini kaydeden Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ilçenin konumu itibari ile bir tarım merkezi haline gelmesinin de mümkün olduğunu, bu anlamda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Obruk-Dutludere Sulama Projesi'nin ilçeye hayat kattığına işaret eden Aydın, "İlçemiz geniş tarım arazilerine sahip. Ancak yıllardır sulama sorunu nedeniyle verimli bir tarım yapamıyorduk. Nihayet hükümetimiz yüzümüzü güldürdü ve Obruk Barajından Dutludere Sulama Projesi faaliyete geçti. Halkımızı organik tarıma yönlendireceğiz. Bölgemiz seracılık için de uygun. Dodurga'yı 2023'e kadar yaz kış organik tarımın yapıldığı Türkiye'de önemli ve örnek bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Belediyeye modern bina


30 Mart’ta yapılan yerel seçimde Dodurga Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Aydın, belediye hizmetlerinin yürütüldüğü binayı da modern bir hale getirdi. Seçimin ardından kolları sıvayarak hizmete başlayan Aydın, ilk iş olarak belediye binasını yeniledi. İlçedeki tüm belediye hizmetlerinin yürütüldüğü binada yenileme çalışmaları gerçekleştirilirken bina modern bir hale kavuştu. Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, “Belediyemiz hizmet binasının genel bakım ve onarımı ile enerji eylem planı dâhilinde ısı yalıtımı yapılarak bina içerisi yeniden dizayn edilmiştir” dedi.


Aydın, 7 aylık çalışmaları değerlendirdi


Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, 30 Mart’tan bugüne kadar gelinen süreçte ilçede yaptığı çalışmaları düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi. Dodurga Belediyesi olarak istihdam ağırlıklı projelere ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Aydın, bu amaçla ilçede 10 bin adet çilek fidanı dikimi yapılarak alternatif tarım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yine Dodurga ilçesinde yetiştirilen ayva üretiminin geliştirilmesi ve Pazar oluşturulması amacıyla hazineden 650 dönümlük saha kiralandığını belirten Mustafa Aydın, söz konusu sahada ayva fidanı dikilerek bu alanda da söz sahibi olmak istediklerini bildirdi. Ayrıca, İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortak geliştirilen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 20 kişinin istihdam edildiğini anlatan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ilçe halkının sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimlerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Aydın, ilçe sınırları içerisinde kalan Obruk Barajı’nın tanıtımı ve göl havzasının ekonomiye katkısının artırılması amacıyla da baraj sahasında 12 bin 580 metrekarelik alan kiralandığını duyurdu.


ARAÇ PARKURU GÜÇLENDİ


Dodurga Belediyesi olarak İçme Suyu ve Park-Bahçeler birimlerinde kullanılmak üzere iki adet ATV motor tipi araç aldıklarını, İtfaiye, Su ve Kanalizasyon hizmetlerinde kullanılmak üzere de bir adet vidanjör ile kanal açma aracı yaptırdıklarını anlatan Mustafa Aydın, Fen ve Zabıta memurluğunca kullanılan pikabında genel bakım ve onarımının yapıldığını kaydetti.


İLÇEYE MOBESE SİSTEMİ


Belediye hizmet binası ile ilçenin muhtelif stratejik öneme sahip çeşitli noktalarına 11 adet kamera güvenlik sistemi kurulduğunu vurgulayan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, bu sistem sayesinde hem ilçede güvenliğin artırıldığını, hem de ilçe dışında yaşayan Dodurgalılara internet üzerinden görüntü servisi imkânı sağlandığını ifade etti.


KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI


Kayabaşı Sosyal Tesisleri ön bahçe düzenlemesi kapsamında 2 bin metrekarelik alanda kilitli parke taşı ile 150 metre bordür döşendiğini dile getiren Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, yine söz konusu bu alanda 500 adet bahçe bitkisi dikilerek düzenleme ve gece aydınlatması yapıldığını hatırlattı. Ayrıca, park içerisine modern görünüm ve kullanıma sahip kafeterya yapıldığını belirten Aydın, Ardıçlık mevkiinde bulunan güreş alanının da yeniden düzenlendiğini,  2015 yılı içerisinde de güreş alanına 300 kişilik tribün yapılmasını planladıklarını bildirdi.


ATIK SU ARITMA TESİSİ AÇILDI  


İlçede yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete açıldığını söyleyen Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın,  bunun yanısıra Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak ilçedeki yayla evlerine ulaşım amaçlı yollar oluşturulduğunu kaydetti. Aydın, ayrıca, Osmancık ile Dodurga arasındaki bağlantıyı sağlayan 15 kilometrelik yol ağının da İl Özel İdaresince asfalt kaplamasının yapıldığını hatırlattı.


Başkanın hedef ve planları büyük


Dodurga’yı geleceğe taşımak adına önlerine bazı hedef ve planlar koyduklarını ifade eden Mustafa Aydın, İmar Planı Revizyonu ile Kent Bilgi Sisteminin oluşturulmasının onay aşamasında olduğunu vurguladı. Kanalizasyon Şebekesi proje ve etüt çalışmalarının tamamlandığını, inşası içinde ödenek tahsisi beklendiğini ifade eden Mustafa Aydın, Çağlak Tepe için hazırlanan içme su araştırması proje ve etüdünün de devam ettiğini anlattı. Alpagut Çetmiözü Deresi Su Kaynağı Kabotaj yenilemesinin yapılarak kuruyan kaynak noktasından saniyede 3 litre su alınmaya başlandığını belirten Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, maliyeye ait eski sağlık ocağı alanının yeniden yapılandırılması içinde çalışma başlatıldığını açıkladı. Yine spor kompleksi dahilinde inşa edilen halı saha yanında oluşturulacak spor tesisleri için belediye olarak kamulaştırma yaptıklarını kaydeden Aydın, bu alanda spor salonu yapılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devir işlemlerinin tamamlandığını söyledi.  Yağmur ve kar yağışları sonucu sel sularından etkilenen cadde ve sokaklarda, yağmur ve sel suyu drenaj çalışmaları planladıklarını dile getiren Mustafa Aydın, bu amaçla 2 bin 500 metre boru alımı yaptıklarını dile getirdi. Yine ilçedeki muhtelif ana merkezlerde Kent Parklar ve reaktivasyon sahaları yapılacağını duyuran Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, içme suyu depolarının tahliyesi ile su fazlalığının değerlendirilmesi içinde Sazak mevkiinde gölet yapımı planlandığını açıkladı. Aydın, ilçe merkezinde kapalı Pazar yeri oluşturulması amacıyla da çalışmalara başladıklarını bildirdi. Aydın, toplantı sonunda, tüm bu çalışmalar sırasında kendilerine desteklerini esirgemeyen AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.





Son Güncelleme: 22.10.2014 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dodurgalı 2014-10-22 21:17:18

belediye binasınımı modern hale getirdin yoksa yeteri kadar iyi olan makam odasınımı modern hale getirdin.milletin parasını çarçur etmeye doymadınmı