Başkan bizi üzdü

Fırıncılardan Başkan külcü'ye cevap verdi

30 Temmuz 2017 Pazar 15:48
Başkan bizi üzdü


Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası Başkanı Seyit Arslan, fırıncı
esnafının Çorum halkının ekmeğiyle hiçbir zaman oynamadığını ve hiçbir zamanda oynamayacağını söyledi. Hiçbir fırıncı esnafının kendi kafasına göre fiyat tarifesinden fazla fiyatta satış yapmadığını, gramajı ile de oynama şansının olmadığını belirten Arslan, “Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’yü ensemizde değil, fırıncı esnafının yanında olmasını temenni ederiz” dedi.

Oda Başkanı Arslan, yaptığı yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: 
“3 gün önce Çorum Belediyesi Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü'nün açıklamaları beni ve esnaf arkadaşlarımı çok kırdı ve çok üzdü. Belediye Başkanımızın açıklamaları biz esnaflarla Çorum halkını karşı karşıya getirmiştir. Çorum'da her fırının bir adet ekmek büfesi vardı. Bu büfeler kesinlikle izinsiz değildir. Çorum Belediyesi'nin izniyle uygun görülen yerlere konulmuştur. Ekmek büfelerinin yeri için her fırıncı esnafından işgaliye parası alınmaktadır. Ekmek büfelerimiz PVC olup ekmek satılmasına da Çorum Belediyemiz uygun görmüştür. Çorum Belediyesi büfelerimizin kaldırılması için bizlere yazılı tebligat gönderdi. Bu duruma saygı duyuyoruz ve de ekmek büfelerimizi kaldırıyoruz. Hiç bir esnafımızın kendi kafasına göre fiyat tarifesinden fazla fiyata satış yapmak veya gramajı ile oynama şansımız yoktur. Fırıncılar Odası ilk önce tarifeyi ÇESOB yönetimine gönderir. ÇESOB yönetimi fiyatı uygun görürse onaylar bir nüshasını Çorum Belediyesine bir nüshasını da Çorum Valiliğine gönderir. Bu kurumlarca uygun görülürse imzalanır ve 15 gün itiraz hakkı olduğu için 16. gün tarifeler esnafa dağıtılır. Biz fırıncı esnafı rekabet yaparken hangi devlet kurumu ‘Fırıncılar zarar ediyor’ diye yanımıza gelip derdimizi sordular mı veya derdimize derman oldular mı? Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü'nün fırınlarımızın yakınına belediye ekmek büfesi koyması biz esnaflara zarar vereceğini bilmesi gerekir. Belediye Başkanımızın ensemizde değil fırıncı esnafının yanında olmasını temenni ederiz. Yine söylüyorum eski Fırıncılar Odası Başkanı ve yönetiminin bir hatası var ise onların adına özür dileriz. Şunu unutmayalım hiç bir fırıncı esnafının bu olaydan dolayı hiçbir suçu ve günahı yoktur.”





Son Güncelleme: 30.07.2017 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2017-07-30 15:57:18

öyleyse neden üzerine alındın. belediyenin çok nadir yaptığı iyi işlerden biri budur. sosyal devlet anlayışında olması gerekeni yapmıştır belediye. artık herkes kendine çeki düzen verir belki bu uygulamayla.

Avatar
Hayri 2017-07-30 18:05:48

O zaman bedava dagjtsin

Avatar
Çorumlu 2017-07-30 22:52:58

Küçük esnaf biterse ekonomi biter küçük esnafı bitirmek için degil yaşatmak için çalışalım

Avatar
Kadir sinan 2017-07-30 22:54:24

Ahmet kardeş bir gece fırında misafir olda ekmeğin sofranıza gelme eziyetine karına şahit ol bekara kadın boşamak kolay sosyal devlet suyu bedava yapsın tabiatın tüm varlıkların en yaşamsal ihtiyacıdır tc en pahalı suyu buradadır devlet un yapsın 10 tl aşagı versin görelim sosyal devlet senle muhabbet etmek isterim kardeşim

Avatar
çorumlu 2017-07-30 23:28:56

ne yedigimizi bilmiyoruz her fırının ekmegi farklı un aynı su aynı maya aynı gram aynı ise neden çıkan ekmekler farklı bu işin bi standardı olması gerekir belediye bu duruma standart için öncülük yapmak itiyor güzel gelişme destekliyorum

Avatar
Doğrucu Davut 2017-07-31 00:07:23

Belediyenin kamu gücü ile özel sektörün işine girmesi yanlış. Sorun varsa denetler ve düzeltir. Doğru yaptığı yüzlerce işi, yanlış yaptığı böyle işler gölgeler.

Avatar
Çılgın 2017-07-31 05:46:33

Ekmeğe, Başbakanın Çorum'a geldiği gün zam yapanlar. Aşağı fiyat çekenler bu firıncılar bu oda değil mi? Külahıma anlatsınlar bunlar.

banner165