Başkan Külcü açıkladı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyenin Ramazan ayında yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.

30 Mayıs 2017 Salı 14:32
Başkan Külcü açıkladı


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyenin Ramazan ayında yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.


Külcü, geçtiğimiz yıllardan bugüne devam eden mahalle iftarları, ramazan çadırı, yaşlı, genç ve çocuk iftarları, yardım faaliyetleri ve Kadir Gecesi’ne özel Kur’an ziyafetlerinin yapılacağını tekrarlarken, bu yıl farklı olarak uydudan yayın yapan televizyon kanalında Çorum’a özel Ramazan programı yapılmaya başlandığını duyurdu. Külcü, söz konusu programının hazırlanmasına katkı sağladıklarını kaydetti.


www.corumhakimiyet.net’te
yer alan habere göre, Ramazan aynın hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Manevi iklimine atmosferine uygun şekilde Ramazan'ın feyzinden istifade ederek yaşamamızı nihayetinde de ülke olarak bayrama ulaşmamızı Allah'tan temenni ediyorum. Ramazan'ın kendini Ramazan'a teslim eden herkes tarafından farkedilen çok farklı bir havası vardır. Duygular farklılaşır insanların kalbi daha yumuşak olur ihtiyaç sahibi olanları arayıp bulmak onlara yarımda bulunmak gibi insanların duygu dünyasında fevkalade bir değişim yaşanır. İkincisi sosyal ve kişisel hayatımızda çok belirgin bir şekilde farklı bir ayı yaşadığımızı gözlemliyoruz. İftarından tutun sahuruna kadar, dükkanların geç açılıp geç kapanması gibi ticari hayatı da etkileyen farklı bir atmosferi var. Biz görev yaptığımız 8 yıllık süre içerisinde hemşehrilerimiz hangi atmosfer içerisinde bulunuyorlarsa belediye olarak oraya odaklanmaya oraya sevinmeye üzülmeye gayret ettik. Öyle bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaya çalıştık. Yani zamanı hemşehrilerimiz nasıl yaşıyorsa bizde belediye olarak öyle yaşamaya gayret ettik. Zamanın ruhuna uygun davranmaya çalıştık. Ramazan bizim için özel anlardan birisidir ve bütün müdürlüklerimiz kendileri ile ilgili hazırlıklarını yaptılar. Zabıta Müdürlüğümüzün denetim faaliyetlerinden tutunda diğer yardım çalışmalarına kadar bütün müdürlüklerimiz kendileri ile ilgili çalışmalarını tamamladılar. İnşallah bunları 30 günlük zaman dilimi içinde günü geldikçe dolu dolu yaşayacağız. Birinci gününden sonuncu gününe kadar belediyenin Ramazan'ın her anını hissettiği dolu dolu bir Ramazan yaşayacağız" dedi.

MAHALLELERDE İFTARA DEVAM


Belediyenin Ramazan ayında yapmış olduğu programları üç grup altında topladıklarını ve bunlarında birincisinin iftar programları olduğunu dile getiren Başkan Muzaffer Külcü, "Diğeri belediyemizin yardım faaliyetleri bir diğeri ise sosyal hizmet çalışmalarıdır. Ramazan ayımızda ki en yoğun çalışmamız iftar faaliyetlerimizdir. 2010 yılından bu zamana kadar mahallelerimizde yürütmekte olduğumuz iftar programlarımız var. İftarların en başlıcasını da bu oluşturuyor. Her yıl ortalama 25 bin hemşehrimizle iftarlarda buluşuyoruz. İnşallah bu senede geçen yıl iftar programı yaptığımız Gülabibey, Mimar Sinan, Akkent, Ulukavak ve Buharaevler Mahallemiz olmak üzere toplam 5 mahallemizde iftar programları yapacağız. Bu iftarlarda sadece o mahalleden değil etrafında ki diğer mahallelerden de katılım oluyor. Buralarda daha derli toplu buluşma olduğu için bu 5 mahallemizde yapıyoruz. Mahalle iftarlarına gönül sofrası diyoruz. Buraların hiçbirisi için kimseyi özel olarak davet etmiyoruz. Mahalle iftarını duyurduğumuzda o gün müsait olanlar geliyorlar ve güzel bir ortamı birlikte paylaşıyor. Gönül sofrası ifadesini bunun için kullandım. Bir kaygımız var. Geçen yıl Ulukavak  iftarını yağmurdan dolayı iptal etmiştik. Her zaman hesap ettiğiniz gibi olmuyor. Hava raporlarını takip ederek bu programları düzenlemeye gayret ediyoruz. Her sene 10 gün geriye gelerek artık mayısın yağmurlu günlerinde Ramazan yaşıyoruz. Bu sene ve bundan sonra ki senelerde her geçen gün yağmur mevsimine yaklaşıyoruz. İftarlar için böyle bir riskin olduğunu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.


RAMAZAN ÇADIRI MODERNİZE EDİLDİ


20 yılı aşkın bir süredir kurulan Ramazan çadırının bu yıl yine kurulduğunu ve çadırda yenileme yaptıklarını ifade eden Başkan Külcü, "Bu sene iftar çadırımız Azap Ahmet Cami arkasında kurduk. İftar çadırımızı hem iskelesiyle hem çadırıyla, hemde içinde ısıtma soğutma sistemleriyle komple yeniledik. Her akşam binden daha fazla kişiye iftar verilecek. Belediye Başkan Yardımcımız Zeki Gül'ün kontrolünde olmak üzere her akşam bir Belediye Başkan Yardımcısı arkadaşımız ve ilgili müdür arkadaşımız Cengiz bey işimizin başında bulunuyorlar. Bizim bunun dışında özel iftarlarımız var. Geçen yıl gerek ben gerekse Hatice hanım Kredi Yurtlar Kurumu'nda iftarlar yaptık. Bu sene de inşallah Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarını ziyaret ederek kız ve erkek yurtlarında ayrı ayrı iftarlar yapacağız. Bunun dışında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle irtibat halinde olarak LYS'ye girecek çocuklarımızı iftar soframızda misafir edeceğiz. Yaşlılarımızla bir iftar programı yapacağız. Şuanda evinin temizliğini yaptığımız 500 civarında büyüğümüz var. Biz onlara 'ulu çınarlarımız' diye hitap ediyoruz. Bu Ramazan'da onları bir akşam misafir edeceğiz. Evlerinden alıp iftar yapacağımız noktaya getirip sonrasında da tekrar evlerine teslim edeceğiz. Ramazan'ın 15'inci akşamı yine yetim iftar olarak başlayan ve sonraki yıllarımızda çocuk iftarına dönüşen ve her sene 2 bin 500 civarında çocuğumuzun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çocuk iftarımız yapacağız. Bunu geçen yılı kapalı alana taşıyıp TSO Fuar Kompleksinde yapmıştık. Bu sene de yine aynı yerde yapacağız. Gençler, yaşlılar ve çocuklarla iftarlarımızın olduğu akşamlarda onların yaşlarına uygun hediyeyi takdim edeceğiz. Bunların dışında sivil toplum örgütleriyle geleneksel hale getirdiğimiz bir iftarımız olacak. Kentin önemli sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Ramazan'ın bir akşamı bir araya geleceğiz. Valiliğin iftarlarıyla birlikte Ramazan'ın hemen hemen 20 gününü iftar yaparak değerlendirmiş olacağız" şeklinde kaydetti.


YARDIMLAR ARTIRILDI…


Ramazan ayında yoğun olarak çalışmalardan birisinin ise yardım faaliyetleri olduğunu ifade eden Başkanı Külcü bu konu hakkında şu bilgileri verdi: "Yardım faaliyetlerimizi Sosyal Hizmet Müdürlüğümüz yürütüyor. Bunlardan biri gıda yardımıdır. Çorum Belediyesi Gıda Bankamızdan her ay 2 bin 500 ailemiz alışveriş yapıyor. 1300 civarında da sığınmacı Iraklı yada Suriyeli kardeşlerimize gıda paketi veriyoruz. Böylece toplamda 3 bin 800 aileye düzenli olarak yardımda bulunuyoruz. Bu sayımızı Ramazan'da ikiye katlıyoruz. 2 bin 500 civarında mülteci ve 4 bin civarında da hemşehrimizin taleplerine cevap vermek anlamında yardım vereceğiz. Böylece toplanda 6 bin 500 sayısını yakalamış olacağız. Bu da Ramazan ayına özel olarak yapmış olduğumuz yardım çalışmamızdır. 571 sayısında esinlenerek başlattığımız bir çalışmamız vardı. Bunu daha sonra 1571 sayısına yükseltmiştik. Sonra ki yıllarda 2571 yaptık. Bu sene ise bu sayıyı arkadaşlarımız 3 bin olarak tespit ettiler. Ramazan ayının son on gününe girdiğimizde inşallah 3 bin ihtiyacı olan yavrumuza giyecek ve ayakkabıdan oluşan hediye paketi hazırladık.  Bunları kendilerine takdim edeceğiz ve bayramı keyifle geçirmelerine katkı sağlamış olacağız.


KUR'AN ZİYAFETİ İÇİN CAMİ SAYISI ARTTI


Kadir Gecesi yaptığımız Kur'an-ı Kerim tilaveti programlarını geçen yıl bir tane camide yapmıştık. Bazen Ulu Cami bazen de Akşemseddin Camilerinde gerçekleştirmiştik. Bu sene Ulu Cami, Akşemseddin Camii ve Abdibey Camimizde Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmalarında derece yapmış hafızlarımızı getireceğiz ve bu üç camimizde Kadir Gecesi'ne özel program yapacaklar. Bunun dışında şehrimize yine Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmalarında derece yapmış 16 hafızımız Belediyemizin misafiri olarak gelecekler ve bu hafızlarımız iftar programımızın olduğu yerlerde bizim iftar programlarımıza katılacaklar. Sonrasında ise şehrin değişik camilerinde teravih namazı öncesinde ve sonrasında Kur'an-ı Kerim okuyacaklar. Bu da Ramazan'ın ruhuna uygun güzel bir faaliyet olacak. Camilerin temizliği konusunda da çalışma yaptık ve Ramazan öncesinde 85 caminin temizliğini gerçekleştirdik. Ekiplerimiz camilerin genel temizliğini yaparak Ramazan'a hazırladılar.


GEÇEN YILLARDAN FARKLI OLAN ETKİNLİK


Bu Ramazan'da belediye olarak ilk defa gerçekleştirecekleri bir program daha olduğunu kaydeden Başkan Külcü, "Ramazan programlarını televizyonlardan takip ettiğinizde genellikle belediyelerin olduğu programlar görürsünüz. Eyüp Sultan' da ki programa baktığınızda Eyüp Sultan Belediyesi'nin mutlaka katkısı vardır. Ankara'dan bir program izlediğimizde orada Keçiören Belediyesi'nin yada başkan bir belediyenin katkısıyla onların talepleri doğrultusunda televizyon programları hazırlanır. Bizde bu sene böyle bir farklılık yaptık. Çorum'da Ramazan nasıl yaşanıyor. Geçmiş yıllarda nasıl yaşanmış, bunların konuşulacağı bir televizyon programı olacak. Saat Kulesi Meydanında özel bir alan hazırlattık. Bu akşamdan itibaren (dün)program başlayacak. Burada programı sunacak olan kişinin dışında hergün şehrimizin güzel Kur'an-ı Kerim okuyan hafızlarından birisi o programın konuğu olacak. Ramazanla ilgili dini konuları konuşacak tartışacak, anlatacak olan bir müftümüz, vaizimin veya ilahiyatçı hocamız mutlaka programın içerisinde olacaklar. Şehrimizin eşrafından kabul edebileceğimiz, yaşı başı kemale ermiş tecrübesiyle yaşadıklarıyla hatıralarıyla insanlara Ramazan'ı aktaracak bir konuk olacak veya bazen biz yada bir siyasi partimizin il başkanı katılacak, bazen bir yazarımız katılacak. O program da sadece Ramazan konuşulacak. Bunlarla beraber ilahileriyle programı zenginleştirecek olan bir de müzik grubu olacak. Bu da Çorum'da ilk kez yapmış olduğumuz bir program olacak. Ramazanla ilgili çalışmalarımız genel olarak bu şekilde olacak. Ramazan'ın tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Son Güncelleme: 30.05.2017 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.