Başkanlardan FETÖ mücadelesinde net tavır

Çorum Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri ve belde belediye başkanları parti ayrımı gözetmeksizin tek yürek olup, hain FETÖ’cü darbecilere karşı açıklama yaptı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 14:23
Başkanlardan FETÖ mücadelesinde net tavır

Çorum Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri ve belde belediye başkanları parti ayrımı gözetmeksizin tek yürek olup, hain FETÖ’cü darbecilere karşı açıklama yaptı.

Turgut Özal İş Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, tüm belediye başkanları adına yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Fethullah Terör Örgütü mensubu darbecileri en ağır sözlerle lanetlerken, Milli Güvenlik Kurulu’nda ve Bakanlar Kurulu’nda alınacak tüm kararların, tereddütsüz olarak uygulanacağını ve FETÖ ile bağlantısı tespit edilen herkesin belediyelerle ilişkisinin kesileceğini bildirdi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Ayvaz, İskilip belediye Başkanı Recep Çatma,  Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu,  Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Bayat Belediye Başkanvekili İsmail Kurt, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca’nın altında imzası bulunan açıklama, Başkan Külcü tarafından okunurken, tüm belediye başkanları Külcü’nün yanında yer alarak, basın açıklamasına eşlik ettiler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, basın açıklamasında yaşananları özetleyerek, 15 Temmuz tarihinin bir dönüm noktası olduğunu, Türk Milleti’nin darbeci hainlere karşı hiç bir parti farkı gözetmeksizin tek yürek olarak  karşı geldiğini aktardı.

Altında tüm belediye başkanlarının örnek bir tavırla altına imza attığı bildiriyi okuyan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şunları ifade etti;

15 TEMMUZ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

15 Temmuz Cuma gecesi yaşadığımız darbe girişimi,  milletimizin, binlerce yıllık tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. İçimizde büyüyen ve bütün kurumların kılcal damarlarına kadar işleyen bir ihanet şebekesi, devletimizin temellerine dinamit koymuş ve milletimizi derin bir endişeye sevk etmiştir.

Mehmetçiğin şerefli üniforması içine gizlenen FETÖ'cü teröristler; aklın ve vicdanın almayacağı birer ölüm makinesine dönüşmüş, kendilerine emanet edilen silahları devletine ve milletine doğrultmuştur.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KAST EDENLERE KARŞI KARARLI VE DİK DURDUK

Cumhurbaşkanımızın, TBMM'nin, hükümetimizin, siyasî partilerimizin cesur ve kararlı duruşu milletimizi harekete geçirmiş, Türkiye darbeye karşı tek yürek olmuştur.

Mülki idaremiz, polisimiz, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimiz, tereddüt göstermeden demokrasiyi savunma hattını kurmuş ve kısa sürede mevzilerdeki yerini almıştır.

ALÇAKLARA HEP BİRLİKTE DUR DEDİK

Türkiye'yi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen küresel projeyi kısa sürede paçavraya çevirdik. Dünya tarihinde, eşine ender rastlanabilecek bir karşı duruşla,  tüm darbeciler ve destekçilerine hiç ummadıkları bir zillet yaşattık.

BU ALÇAKLIĞI LANETLİYORUZ

Milli iradeye karşı yürütülen bu alçak kalkışmayı lanetliyoruz.  Başkomutanımızın kutsal çağrısına anında cevap vererek, evlerinden, işyerlerinden, araçlarından bir nehir gibi meydanlara, barikatlara koşan halkımıza ve gözünü kırpmadan, ihanetin üstüne yürüyen kahraman emniyet güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu onurlu duruşun meşalesi olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

BU DARBEDEN MİLLETÇE GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ

Vatanımıza bağlılığımız ve demokrasiye olan inancımızla bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Bu soysuz kalkışma, Türk Silahlı Kuvvetlerimize olan güvencimizi ve sevgimizi zerrece azaltmamıştır.

Askerimizin büyük bir çoğunluğu, darbeye karşı dik durmuş, içindeki hainlerin tuzaklarına ve tehditlerine boyun eğmemiştir. Bu vesileyle, peygamber ocağı, içindeki mikroplardan temizlenme şansı yakalamış ve milletimizin sinesindeki yerini güçlendirmiştir.

MİLLETİMİZ, VARLIĞINA KAST EDENLERE BUNDAN SONRA DA KAYITSIZ KALMAYACAK

Tüm bu olaylar göstermiştir ki millet, kendisine ve devletine yapılan hiçbir operasyona kayıtsız kalmayacaktır. Milletin basireti, milletin cesareti ve milletin kararlılığı karşısında hiçbir gücün durması mümkün değildir. Askerimiz, polisimiz, meclisimiz, demokrasimiz ve geleceğimizin güvencesi milletimizin damarlarında akan asil kandır. Bu millete diz çöktürmek asla mümkün olmamıştır, olmayacaktır.

BELEDİYELERE SIZAN FETÖ’CÜ HAİNLERİN İŞİNE SON VERİLECEK

Al bayrağımızın gölgesinde, birlik ve beraberlik içinde, aydınlık yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Devletimize ve milletimize kastedenlerin hak ettikleri cezaları alması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Kurumlarımızın içine sızan FETÖ'cü hainlerin görevlerine son vereceğiz. Dinimizi ve halkımızın iyilik duygularını kullanarak, küresel güçlere taşeron yetiştirenlere bu milletin kurumlarında yer yoktur, olmayacaktır.

Bizler,  belediye başkanları olarak bu süreçte, hem güvenlik güçlerimizin hem aziz milletimizin yanında olduk. Meydanlardan yükselmeye devam eden destansı direnişe, tüm imkan ve kaynaklarımızı seferber ettik. Ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi, devlet çatımızın sarsılmaması için her türlü gayreti gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz.

Binlerce yıllık şanlı tarihimize sürülmek istenen kara lekeyi bertaraf etmek için belediye başkanları bu süreçte, üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmiştir. Toplumumuzun tüm kesimlerini bir araya getirerek; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirdik.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Gün yeniden toparlanma, daha güçlü bir Türkiye için inançla ve kararlılıkla yola çıkma günüdür. Devlet yapımızdaki ve yasal çerçevedeki zaafların bertaraf edilmesi, hastalık ve ihanet üreten anlayışların terk edilmesi elzemdir. Belediye başkanları olarak bizler de bunun gereğini en kısa sürede yapacağız.

Devletin ve milletin bekası için bundan sonra da en ufak bir tereddüt göstermeksizin onurlu duruşumuzu sergilemeyi sürdüreceğiz. Milletin oylarıyla emanet aldığımız makamlarda sadece ve sadece millete dayanmanın, millete hizmet etmenin bilincinde olacağız.

ÖLDÜRMEYEN DARBE GÜÇLENDİRİR

Öldürmeyen darbe güçlendirir, düsturu gereğince, kuşkusuz bugün daha da güçlüyüz. Darbeyi tarih kitaplarından okuyan çocuklarımız, gençlerimiz de artık darbe ile yüzleşmişler, demokrasinin bir neferi olarak milli bilinçle meydanlarda yerini almışlardır.

Kısır siyasi çekişmeleri bir yana bırakmanın tam zamanıdır. Millet üzerine düşeni yapmıştır, şimdi sıra idarecilerde, siyaset kurumundadır. Belediye başkanları olarak hükümetimizce alınacak tedbirlerin, yapılacak düzenlemelerin uygulanması hususunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğimizi kamuoyun önünde ilan ediyoruz.

Daha aydınlık, daha güçlü bir gelecek için Haydi Bismillah diyor, hepinize saygı ile selamlıyoruz.”

İSTİKLAL MARŞLI MESAJ

Başkan Külcü basın açıklamasını, İstiklal Marşı’nın bir dörtlüğü ile tamamladı; “Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın / Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın / Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk'ın / Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın.”




Son Güncelleme: 20.07.2016 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165