Başkanlık sistemi hangi sorunu çözecek?

Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, “18 yaş, 600 milletvekili, yargı, tek adam, şudur, budur. Bu getirdiğin değişiklikle hangi sorunumuzu çözeceksin?” dedi.

02 Nisan 2017 Pazar 17:51
Başkanlık sistemi hangi sorunu çözecek?

Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, “18 yaş, 600 milletvekili, yargı, tek adam, şudur, budur. Bu getirdiğin değişiklikle hangi sorunumuzu çözeceksin?” dedi. 

16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Çorum’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partililerle bir araya geldi. Referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Koç, partililerden bu süreç bitene kadar çalışmalarını istedi. Koç, “Birilerinin başına taş mı düştü, yoksa gece rüyasında görüp ne olduğunu gece rüyalarında mı gördüler ne oldu da bu tekrar ısıtılıp Türkiye’nin gündemine getirdiler. Bunu ne biz biliyoruz, ne siyaset kurumu çözebiliyor, ne milletimiz anlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

Donmuş bir konu, bitmiş bir konunun tekrar birileri tarafından canlandırıldığını, sanki birilerine özel bir görev verildiğini söyleyen Koç, her türlü kuruma hükmedecek olan başkanlık sisteminin ülkenin hangi sorununa çözüm üreteceğini sordu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilere de cevap veren Koç, “Karışmayacağız, etmeyeceğiz diyoruz ama Allah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sabır versin. Ben onun yerinde olmak istemem. Ciddi söylüyorum çok büyük bir sabır gösteriyor. Her biri, en büyüğünden ortancasına, küçüğüne kadar ağzını açtıkça Sayın Kılıçdaroğlu ne yaptı size, Kemal Bey size? Ne yaptı ya? Büyük bir sabır gösteriyor. Bir gerçeği anlatmaya çalışıyor. Tek kişinin yanlışlığını anlatmaya çalışıyor. Ağzını dilini hiç bozmuyor tüm saldırılara rağmen” diye konuştu.

Referanduma kadar tüm partililerden özverili bir şekilde çalışmalarını isteyen Koç, “Hep beraber büyük bir çaba içerisinde olmaya devam edeceğiz. Son güne kadar, son saate kadar birer kişiyi ikna etmeye çalışın ne olur. Bilhassa bayan kardeşlerimiz. Sizlere çok daha fazla iş düşüyor. Farkında olmamıştır, komşudur, ne olur ikna edin. Herkes günde bir kişi döndürse kardır. Gelen genel anket sonuçları hakkında da bilgi vereyim. Şuanki tabloda çok açık bir şekilde ‘hayır’ çıkacağı görülüyor. Ama bu gevşemek anlamına gelmez.

Partiler üstü bir seçim bu, partiler arası bir seçim değil. Bu ülkede sorumluluğu ortak hissedenler herkesin bu çorbada tuzu olması gerekiyor. Onun için sokaktaki her vatandaşımız niye evet, niye hayır konusunda mantıklı bir şekilde bilgilendirilmeli. Anlatmak zorundayız. Evet oyu veren de başımızın üstünde hayır oyu veren de başımızın üstünde ama evet oyu veren aynı derecede kutsal değil bence. Çünkü vebali var. O vebali siz biliyorsunuz. Tamam verdin kardeşim demek ki uyaramadık, kabahat bizde, tam anlatamadık. Yine sen suçlu değilsin biz suçluyuz, verdiğin evet oyunun niye yanlış olduğunu biz anlatamadık. Sana anlatamamışız, biz suçluyuz diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Koç'un yanı sıra CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ankara milletvekilleri Murat Emir, Nihat Yeşil, Şenalp Sarıhan ve Necati Yılmaz de hazır bulundu.

İHA


Son Güncelleme: 02.04.2017 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.