Başköy gitti, Kara geldi

Vali Başköy Merkez'e alındı, Merkez Valisi Ahmet Kara Çorum'a geldi

16 Eylül 2014 Salı 09:49
Başköy gitti, Kara geldi

Valiler Karanamesi gece yarısı yayımlandı. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Çorum Valisi Sabri Başköy merkeze alınırken, Çorum Valiliği’ne eski Kars Valisi Ahmet Kara atandı. 

Çorumlu valiler arasında yer alan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir Valisi olurken, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, merkeze alındı.

Çorum Valisi Ahmet Kara 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden 1977 yılında mezun oldu. Edirne İl Maiyet memurluğu, Sarıgöl, Uludere, Kurucaşile kaymakam vekillikleri, Akdağmadeni kaymakamlığı ve belediye başkanlığı, Adıyaman İl Hukuk İşleri Müdürlüğü, Hınıs, Çal kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık Baş müşavirliği, vekaleten Müsteşar Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptı. 11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Kars İline Vali olarak atandı. 3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile merkeze atandı. Dün gece yayımlanan kararnameyle de Çorum Valisii oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 16.09.2014 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.