Bayat’a örnek çilek bahçesi

Bayat Kaymakamlığı örnek çilek projesini hayata geçirerek 1,5 dekar alanda çilek bahçesi tesis etti.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:35
 Bayat’a örnek çilek bahçesi


Bayat Kaymakamlığı örnek çilek projesini hayata geçirerek 1,5 dekar alanda çilek bahçesi tesis etti. Bayat Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Mütevelli Heyeti kararı doğrultusunda çiftçilere model bir üretim alanı oluşturması amacıyla vakıf adına çilek bahçesi oluşturuldu. Proje, Bayat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Müdürlük koordinatörlüğünde İlçe merkezinde sanayi kavşağı yakınında hazine arazisine tahsis edildi. 


İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arslan Arslan, mütevelli heyetinin kararı doğrultusunda Bayat Kaymakamı İdris Akça’nı’nın talimatı ile derhal çalışmalara başladıklarını belirterek, vatandaşların rahatlıkla görebileceği yol kenarı bir alana çilek bahçesi hazırlandığını ifade etti. Toprak analizi yaptırdıktan sonra 9 bin adet çilek fidesini toprakla buluşturduklarını belirten Arslan, yediveren çeşitlerinden olan Albion türünü kullandıklarını kaydetti. Arslan Dekardan yılda 3 ton verim beklediklerini ve projelerinin 4 yıl süreceğini sözlerine ekledi.


Bayat Kaymakamı İdris Akça da, fide dikiminde çalışanları yerinde ziyaret ederek, klasik tarla tarımı yerine çiftçilere yeni istihdam alanları oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kıt kaynakların etkin kullanımı ile birim alandan daha fazla ekonomik getiri elde ederek çiftçilerin gelir düzeyini ve refah seviyelerini yükselteceklerini belirten Akça, bir sonraki adımın çiftçiler bazındaki projeleri hayata geçirmek olduğunu kaydetti.




Son Güncelleme: 01.07.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.