Bayat’ta devlet millet ele demokrasi nöbetinde

Çorum’un Bayat ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasi nöbetleri sürüyor.

02 Ağustos 2016 Salı 20:59
Bayat’ta devlet millet ele demokrasi nöbetinde

Çorum’un Bayat ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasi nöbetleri sürüyor. 

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Amiri Salim Uslu, CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdür Murat Kolcu ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü Cumhuriyet meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile alanı dolduran binlerce Bayatlı milli iradeye sahip çıktı. Sahnede el ele tutuşarak halkı selamlayan AK Parti ve CHP milletvekilleri birlik ve beraberlik mesajları verdi. Devlet ve milletin el ele vererek milli iradeye sahip çıktığı demokrasi mitinginde siyasiler, provakosyanlara dikkat çekerek, vatandaşlardan sağ duyulu olmaları için çağrıda bulundular.

“Beraber olduğumuz müddetçe Türkiye’nin sırtı yere gelmez”

Devlet ve milletin el ele olduğunu, 15 Temmuz’da bunu anlamayan ahmaklar çıktığını dile getiren AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Hiçbir zaman devlet ile millet ayrı değildi. Her zaman milletin yönettiği devlet düzenindeydik. Devletin yönettiği millet değil son artık 15 yıldır milletin yönettiği devlet düzenindeydik. Yani sizler ne istiyorsanız bizler mecliste onlara karar verdik. Bu millete rağmen sizlere rağmen hiçbir şey yapmadık. Zaten birlerine kaşıntı bundan tuttu. Türkiye’nin artık kendi gündemini kendi belirlenmesinden tuttu. Artık Türkiye’de gündemler başkaları tarafından belirlemiyor, artık Türkiye gündemini kendi milleti belirliyor, bu sıkıntılar başımıza bundan geldi. Artık Türkiye IMF karşı 800 Milyon dolar için kuyrukta beklemiyor. Bir devlet düşünün tarihin en büyük 150 milyar dolar, 2013 Mayıs ayında üçüncü köprü ihalesi yaptığı için, dünyanın ve Avrupa’nın en büyük ikinci havaalanını temeli attığı için bunlar başımıza geldi. Artık Ülkede milletimiz başı dik anlı açık bir şekilde dim dik gezdiği için bunlar başımıza geliyor. Gurbete giden vatandaşlarımız çok iyi bilir artık Türk Pasaportunu görünce herkes şöyle bir titrediği için bunlar başımıza geldi. Bayatın en ücra köşesindeki köyümüzü kilit taşı, kanalizasyon ve asfalt götürdüğümüz için bunlar başımıza geliyor, bu milletin cebindeki parayı artırdığımız için bunlar başımıza geliyor. 15 Temmuz akşamı millet öyle bir dik duruş gösterdi ki, Avrupa’ya ve dünyaya güzel demokrasi örneği verdi” dedi.

Zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Ceylan, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynanmıştır. Bu oyunlarda daha emin bitmeyecektir bu oyunlarda oynanmaya devam edecektir. Ama biz Alevi’siyle Sünni’siyle, Kürdü ile Çerkezi bir arada olduğumuz sürece, Çorum’da Türkiye’de tüm renkleriyle beraber dimdik ayakta olduğu sürece emin olun mu milletin sırtını yere getiremez. Yeter ki biz bu birliğimizi bu beraberliğimizi bu kardeşlik ruhumuzu pekiştirelim. Bizim artık daha birleşme zamanımız, daha diri, daha iri olma zamanımız. Sayın Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanları terk etmeyin diyene kadar, bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Vatan hainlerine teslim edecek bir karış toprağımız yok”

CHP Çorum Milletvekilimiz ve TBMM Amiri Tufan Köse; bu memleketin ve yurdun sokakta bulunmadığını vurgulayarak, “Vatan hainlerine teslim edecek bir karış toprağımız yok” dedi.

Bu memleketin geçmişte çok karanlık günler, ihanetler, zulümler ve vatan hainleri gördüğünü anlatan milletvekili Köse, “Ama bu memleket bütün bu karanlıkların içerisinde dahi memleketin tam bağımsızlığına insanca ve hakça paylaşıma sahip çıkacak yurtsever vatan evlatlarını da gördü. Bu yolda ömrünü seve seve vermeyi hazır vatan evlatlarını da gördü. Aynı 15 Temmuzda olduğu gibi, aynı Bayat meydanına toplanan sizler gibi. Vatan hainlerinin unuttukları bu meydanları dolduran yurtsever yoldaşlarımızdı. Değerli arkadaşlarım milletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Milletleri millet yapanda zaten budur. Mesela 1071 önemlidir Malazgirt Savaşı, Sultan Alparslan’ın Anadolu ya geldiği tarih. 1453 önemlidir İstanbul’un fethi. Plevne savunması önemlidir, Çanakkale Savaşları, Çanakkale geçilmez diyen askerlerimiz şehitlerimiz önemlidir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi önemlidir. Cumhuriyet önemlidir. Çok partili yaşam önemlidir” diye konuştu.

15 Temmuz’nda önemli olduğunu, 15 Temmuz da bir tarih yazıldığını vurgulayan milletvekili Köse, “Türkiye’de yaşayan 79 milyon başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, siyasi partilerin genel başkanları olmaz üzere hepsi mille iradeye sizlerin iradesine sahip çıkmak için seve seve canlarını ortaya koymaya hazırdılar. Zaten vatan hainleri de bunu unutmuşlardı. Değerli arkadaşlarım sevgili dostlar biz bu memleketi sokakta bulmadık. Milyonlarca şehidin kanlarıyla sulanan bu topraklarda yaşıyoruz. Gidecek başka bir yerimizde yok. Bize bizden başka dostta yok. Bize 15 Temmuz bunu gösterdi. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Bozarsa bakın Avrupa’nın göbeğinde Yugoslavya’yı yediye bölen ülkeler vardı. Suriye’yi, Irak’ı bölmeye çalışan ülkeler vardı, Müslüman kanı döken ülkeler vardı. Birliğimizi dirliğimizi bozmayacağız. Allah yolumuzu açık etsin, yolunuzu açık etsin “ diye konuştu.

“Seçimlerde birbirimizle rakip bile olsak, kardeşçe birbirimizle omuz omuza olmaya, birbirimizle zor günümüzde beraber olmaya zorundayız”

Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Amiri Salim Uslu da; birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Seçimlerde birbirimizle rakip bile olsak, kardeşçe birbirimizle omuz omuza olmaya, birbirimizle zor günümüzde beraber olmaya zorundayız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin halkın devleti olduğunu dile getiren milletvekili Salim Uslu, “Halkın tercihleri, halkın öncelikleri, halkın ihtiyaçları bizim içinde hem önemlidir hem önceliklidir. Bugün birlik, beraberlik, milli şuur ve milli birlik günüdür. Çorum’un Ak Partili ve CHP’li milletvekilleri bir aradalar. Ne için söz konusu vatan olduğu için. Söz konusu demokrasi olduğu için. Söz konusu Türkiye olduğu için. Söz konusu geleceğimiz olduğu için bir ve beraberiz. Şairin dediği gibi bir ağaç gibi hür, bir orman gibi kardeşçesine birlikteyiz. Derdimiz bu ülkedeki birliğimizi, dirliğimizi namertler bozmasın diye beraberiz. Bayat bizim Türk boylarından almıştır ismini. Dedem Korkut der ki, “Alemde şer Oğuzda er” tükenmez” ifadelerini kullandı.

Bu ülkede tankıyla, tüfeğiyle ya da üniforma giymiş çapulcularıyla milleti bezdireceğini, bıktıracağını, ezeceğini düşünenlerin karşılarında bu milletin yiğit evlatlarını, yiğit kadınlarını bulduklarını anlatan Uslu, “Nasıl kimisi kamyona, kimisini tankın üstüne çıktı, tankın önüne yattı ama üç buçuk çapulcuya yol ve geçit vermedi. Türkiye’nin düzenini bozdurmadı. Bu asil milletin asaleti de bu asil millet olma şuuru da burada ortaya çıkıyor. Dedik ki biz demokrasiyi sevdik, biz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdık ve demokrasiyi çok sevdik. Hele hele uzun adamı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı daha çok sevdik. Geçmişte başbakanları idam ettiniz, kimisini zindanlara attınız, kimisini anlından ter akıtarak savuran adam yaptınız. Artık bütün bunlar geride kaldı, aklımız başımıza geldi ve bundan sonra uzun adamı size yedirmeyiz. Öyle asmak, zehirlemek, yok etmek yok artık dedik. Yeter artık yeter söz milletin dedik. Kim bu ülkeye kumpas kurmuşsa o bizim düşmanımızdır, onu böyle öğrendik ve gereni yaptık. Çorumluyuz birbirimizden sorumluyuz, o halde Çorum dünyanın merkezidir. Bilimsel olarak bu kanıtlanmıştır. Çorum’un dünya ve Türkiye’ye örnek olmak gibi bir mecburiyeti vardır. İşte onun için seçimlere kadar, seçimlerde birbirimizle rakip bile olsak, kardeşçe birbirimizle omuz omuza olmaya, birbirimizle zor günümüzde beraber olmaya zorunluyuz. Değil mi istiklal savaşını beraber verdik, değil mi Çanakkale’de beraber şehit olduk. O halde bugünler Türkiye’nin yeni bir istikbal ve istiklal savaşıysa yine beraber oluruz, yine beraber can verir, yine beraber kan veririz ama bu memleketi namertte teslim etmeyiz dedik. O açıdan bugün devletimiz, siyasi partilerin temsilciler hep bir aradayız, kadın erkek hep bir aradayız. İşte millet olma şuuru böyle bir şey. Bu asil milletin sadece Çorumda Türkiye ye bir örnek birlik ve beraberlik görüntüsü vermekle kalmayıp, demokrasiye sahip çıkma konusunda da bütün dünyaya örnek olduğunu söylemeliyim “ dedi.

“15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olacağının ilanıdır”

Çorum Valisi Necmettin Kılıç; 15 Temmuz’un Türkiye cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olacağının ilanı olduğunu söyledi.

Türk töresinde devletin bekası için, vatan için, millet için, bir sefere katılmanın gazi olmak için kâfi olduğunu dile getiren Vali Kılıç, 15 Temmuz günü istiklal için, istikbal için, vatan için, namus için, devlet için sokaklara dökülen milyonların artık gazi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Devletinin 79 milyon insanının gazi olduğunu anlatan Vali Kılıç, şunları söyledi: “Bu rütbe hayırlı olsun gazanız mübarek olsun. 80 yılları başıydı milenyum ikinci bin yıl ile ilgili batıda konferanslar yapılıyordu. Afişler asılıyordu. Kitaplar yazılıyordu. Anlaşılıyorduki ikinci bin için birileri planları yapmışlardı, hesaplar yapmışlardı bunun kamuoyu hazırlaması yapıyorlardı. İkinci bin yılında büyük oyunlar, yenidünya düzeni. Yenidünya düzeni neydi 80’lerde bunu anlatıyorlardı. Tek kutuplu tek merkezli bir dünya devleti kurulacak. O devlet Kudüs merkezli olacak veya kuzey Atlantik merkezli olacak, bu devleti kurabilmek için bir sürü güç merkezi güç odağı devletler küçük küçük parçalara ayrılacak. Orda insanlar katledilecek oranın enerjisi tüketilecek köleliğe hazır hale getirilecek plan buydu. Plan uygulandı mı uygulandı. Bir Yugoslavya’dan 7 tane devlet çıktı. Bugün Bosna’da 30 kadına 1 erkek düşüyor, bir nesil katledildi. Erkek çocuklar katledildi. Libya, Cezayir mahvedildi 40-50 yıl kendisine gelemez. Irak, 11 milyonluk Irakta Amerikan İşgalinden sonra 2,5 milyon sivil öldü, bir soykırımda orda devam ediyor. Suriye, burnumuzun dibindeki bir ülke iç kargaşadan kaçanlar Akdeniz ve Egede devletler tarafından botları batırılarak imha ediliyor. Bize gelmesinler diye. Düşünebiliyormusunuz bir sabah bütün servetini varlığını mülkünü bırakan insanlar, bir meçhule doğru yola çıkıyorlar. Akşam yiyecek ekmekleri içecek suları yok, böyle bir perişanlığı düşünebiliyormusunuz. Ebetteki biliyorduk sıra Türkiye’ye gelecek. Planların içerisinde ebetteki Türkiye’de vardı. Ama Türkiye Cumhuriyet Devleti 80’lerin başında batıda o yoğun propagandalar yapılırken, bizim devletimiz ne dedi. Sesiz sedasız konferans yapmadı kitap çıkarmadı ama bir afiş astı. O afişle yurdun dört bir yanını döşedi. Afiş şuydu dünya haritası vardı dünya haritasında Adriyatik Denizinden, Bosna’dan başlayıp, ta Çin seddine kadar giden bir alan kırmızıyla işaretlenmişti. O alanın tam Anadolu coğrafyasına gelen yerinde Ay yıldızlı bayrağımız vardı. O afişin üzerinde şöyle diyordu Adriyatik’ten Çin seddine kadar 21. yüzyıl Türk asrı olacak. Dünya kendi planlarını yaparken, benim devletimde kendi planını, kendi programı sessizce dünyaya karşı propaganda olarak ilan ediyordu. Ama onlar önemsemediler çünkü çok güçlülerdi, içimizden 150 yıldır hain devşiriyorlardı, gizli teşekküller kurmuşlardı, her gün birini üzerimize sürüyorlardı. DHKP-C, TİKKO, PKK gibi hainleri devletimin ve vatanımın üzerine sürüyorlardı. Emrettikleri makurtlaştırdıkları insanlıktan uzak hale getirdikleri hainleri üzerimize sürüyorlardı. Diyorlardı ki biz Türkiye’yi biz içtenden parçalayacağız. Aynı Irak, aynı Suriye’yi gibi bu ülkeyi de çökerteceğiz. Planları oydu. A Planı, B planı, C Planı vardı, ve çok tehlikeli bir örgüt kurmuşlardı MOSSAD kaynaklı, şeytanın aklına gelmeyecek, şeytana pabucunu ters giydirmeyi başaracak bir örgüt kansız canavar bir örgüt kurmuşlardı FETÖ. Planlar hazırdı düğmeye bastılar, zombiler, emir aldığında robotlaşan adiler, haysiyetsizler, şerefsizler. Benim milletimin vergisiyle bu vatanı korumak için satın alınan tankı, topu, uçağı benim milletimin üzerine çevirdiler. Hesaplar masa üzerinde mükemmeldi toplum mühendisleri aylarca iyi çalışmışlardı. Aylarca iyi çalışmışlardı bir iğne deliği kadar boşluk bırakmamışlardı. Ama aman Allah’ım ne oldu birden dünyada olmayan bir şey, tarihin yazmadığı bir şey, akıllara gelmeyen bir şey, idrak edilemeyen bir şey oldu. Aman Allah’ım yumruklarıyla ayağında terlik ile pijamayla milyonlar sokağa dökülmüş top mermilerinin üzerine, helikopterlerin üzerine, tankların üzerine koşuyorlardı. Böyle bir şey yoktu olmamıştı, hayal edilmemişti planların bir tarafına konulmamıştı 79 milyon oyunu bozdu. Gerçi onların Çanakkale’deki yedikleri tokat halen canlarını acıtıyordu onun farkındalardı. Halen Dumlupınar, halen Sakarya, halen İnönü’de yedikleri tokatı hatırlıyorlardı. Ama o zaman elinde silahlı 15’lik Mehmetçik, 15 yaşındaki çocuk, firkateynlerin bir canavar haline getirdikleri medeniyet ürünü savaş canavarlarının üzerine koşuyordu. Hazırlıklıydı kısa bir eğitim almıştı. Ummuyorlardı, bir anda milyonların sokağa döküleceğini siz ne büyüksünüz kardeşim siz Çanakkale şehitlerini geçtiniz. Siz Nene Hatunların geçtiniz annelerim, ablalarım, bacılarım siz Kara Fatmaları geçtiniz. Ne mutlu size ne mutlu sizden biri olan bana. Halen hayret ediyorlar 16 gündür 79 milyon sabaha kadar vatan nöbeti bekliyor. Bayrak nöbeti bekliyor, namus nöbeti bekliyor, demokrasi nöbeti bekliyor. 15 Temmuz bir bayramdır, 15 Temmuz bir milattır, 15 Temmuz kökü binlerce yıla giden asil bir milletin halen yaşıyorum fermanıdır, ültimatomudur. 15 Temmuz Türkiye cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olacağının ilanıdır. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünya semalarına bir büyük devlet, dünya milletler ailesine bir yıldız, dünyaya merhamet dağıtan bir ülke, dünyadan medeniyetin mimarı bir ülke olacağının hem de çok yakın gelecekte olacağının ilanıdır, işaretidir”

İHA


Son Güncelleme: 02.08.2016 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.