Bayram öncesi gıda denetimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince, Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanan unlu mamuller, şekerleme ve tatlı imalatçıları ve satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler yapıldı.

23 Haziran 2017 Cuma 22:42
 Bayram öncesi gıda denetimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince, Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanan unlu mamuller, şekerleme ve tatlı imalatçıları ve satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler yapıldı.

Kentteki gıda ve hijyen denetimlerinin daha iyi ve daha düzenli yapılabilmesi amacıyla yapılan denetlemelerde ekipler, imalathaneleri satış ve toplu tüketim yerlerini mercek altına aldı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü E. Elfaz Ermiş, “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan gıda üretimi ve tüketiminin getireceği riskler sebebi ile rutin denetimlerin artarak devam ettiklerini belirtti. Tüketici sağlığının korunması için özellikle tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını aktaran E. Elfaz Ermiş, Yapılan kontrol ve denetlemelerde iş yerlerinin genel hijyen, personel hijyeni, gıda hazırlama ile işleme ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin muhafaza ve satış koşullarının yönetmeliklere uygunluğuna bakıldığı ve gıda mevzuatına uygun olmayan işletmeler hakkında 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu doğrultusunda yasal işlem yapıldığını belirtti. Ramazan Ayında gıda üretim İşletmelerine 132, gıda satış işletmelerine 250 ve toplu tüketim işletmelerine 104 olmak üzere toplam 486 denetim gerçekleştirilmiştir. Üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin mevzuata uygunluğunun kontrolü amacıyla 75 üründen gıda kontrol laboratuvarlarında analiz ettirilmek üzere numune alınmıştır.  Gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklara istinaden 6 İşletmeye 25.681,00 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır” dedi.

“En iyi Gıda denetçisi tüketicinin kendisidir” diyen İl Müdürü E. Elfaz Ermiş,  “Vatandaşların gıda ürünlerini satın alırken dikkatli davranmalarını istedi. Gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerini Türkiye’nin her yerinden ulaştırabilmesi için Bakanlığımızca oluşturulan “ALO GIDA 174” hattı yılın her günü 24 saat süresince hizmet vermektedir. Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir” dedi.


İl Müdürü E. Elfaz Ermiş “Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. “Nimetlerin en iyisi çalışarak kazanılan, arkadaşların en iyisi de Allah"ı hatırlatandır. Ramazan Bayramınız Mübarek olsun.”
, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.” diye konuştu.


Son Güncelleme: 23.06.2017 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.