‘Bayramda geçici, Ağustos sonunda tamamen açılacak’

Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kırkdilim yolunda yürütülen çalışmalar hakkında Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar’dan bilgi aldı.

25 Haziran 2016 Cumartesi 19:06
‘Bayramda geçici, Ağustos sonunda tamamen açılacak’

Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kırkdilim yolunda yürütülen çalışmalar hakkında Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar’dan bilgi aldı. Salim Uslu, yaptığı açıklamasında yolun bayram sürecince 9 gün trafiğe açılacağını, Ağustos sonu itibariyle de tamamen trafiğe açılacağını söyledi.

ÇORUM SAHİPSİZ ALGISI ÇOK YANLIŞ

Çalışma sahasında yapılan incelemenin ardından bir açıklama yapan Salim Uslu, “Birileri düşen taşı çekiyor, yukarda taşı düşüren dağcıyı çekmiyor. Taş düşüyor devlet sahipsiz algısı oluşturmak çok yanlış, Yol trafiğe kapatılmış, dağcılarımız gün boyu riskli taşları düşürüyor ve haliyle yola sıçrıyor. Birileri de gelip yoldaki taşı çekip, sahipsizlik edebiyatı yapıyor. Allah devletimize zeval vermesin,. bütün mesele sahip çıkmaktır. Basınımız da moral bozmak yerine destek verecek ve el birliği ile bitireceğiz.  Yapılan çalışmayı görmeyip, sadece kayaların resmini çekersek olmaz.” dedi.

VALİ ÇIĞ TÜNELİ YÖNTEMİNİ ÖNERDİ

Vali Necmettin Kılıç, bölgenin coğrafi açıdan zor şartlar içerdiğini belirterek, çığ tüneli sisteminin ele alınması gerektiğini, teknik ekibin bu yönde araştırma yapması gerektiğini ifade etti. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı’ndan bu yöndeki alternatifleri de masaya yatırmalarını isteyen Vali Kılıç, bayramdan sonra geriş bir teknik toplantı yapılması talimatını verdi.

BAYRAMDAN SONRA TEKNİK TOPLANTI YAPILACAK

Salim Uslu, bayramdan sonra bir teknik heyet geleceğini ve tüm alternatif çalışmaların masaya yatırılacağını söyledi. Uslu, “Çığ tüneli, normal tünel, kafes kaplama alternatiflerinin yanısıra, bazı muhtarların düz araziler var oradan yol geçsin teklifleri var, onlar ele alınacak. Elimizden gelen tüm teknik imkanlar kullanılıyor. Buraya harcanacak paranın hesabı yapılmıyor. Yeter ki riski ortadan kaldıralım ve buradan milletimizin geçiş güvenliğini sağlayalım.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yerinde inceleme çalışmasına Başbakan Danışmanı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akça ve AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da katıldı.











Son Güncelleme: 26.06.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.