Bayramda otobüsler ücretsiz

Belediye ekiplerinin 24 saat görevinin başında olacak.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 16:50
 Bayramda otobüsler ücretsiz


Çorum Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi bayram hazırlıklarını yapıyor. Her Kurban bayramında olduğu gibi Belediye personeli bu kurban bayramında da Çorum halkının rahat ve huzurlu bir şekilde bayramlarını idrak edebilmesi için belediye ekiplerinin 24 saat görevinin başında olacak.


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Veteriner İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bayram süresince tam gün hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır. Yine bayram süresince, su arıza, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde nöbetçi personel bulundurulacaktır” dedi.


Yabacıoğlu, Kurban Bayramı’nda vatandaşların olası şikâyetlerini Alo Zabıta 153, Veteriner İşleri 221 63 67, İl Tarım ve Hayvancılık 213 83 26, Su Arıza 185, İtfaiye 110, Cenaze işlemleri 213 10 76 ve Temizlik-Kanal 212 19 46 numaralı telefonlara bildirmelerini istedi

Kurban kesim yerleri belirlendi

Kurban Bayramında vatandaşların kurbanlıklarını kesebilecekleri yerler de belirlendi. 9 bölgede yapılacak kesim işlemleri için Belediye çalışmalarını hızlandırdı. Kurban kesim yerleri arefe günü hazır hale getirilecek.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Belediyenin kurban kesim yerleri ve bayram tedbirleriyle ilgili çalışmalarını başlattıklarını ve bu çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyleyen Ahmet Yabacıoğlu,  “Alt yapısı Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 9 farklı bölgede bulunan kurban kesim yeri oluşturduk. Mimar Sinan Mah. (Sevgi Evleri yanı ve Fevzi Çakmak 3. Cadde askeriye yanı), Bahçelievler Mah. (Mehmet Akif Ersoy 1. Cad., Sülüklüevler 38. Sokak ve Sülüklüevler 48. Sokak kesişim yeri YEDAŞ şantiyesi karşısı), Buharaevler Mah. ( Buhara 5. Cad. Recep Yazıcıoğlu Parkı Kuzeyi- Dr. S. Ahmet Caddesi Hz. İbrahim Camii yanı), Ulukavak Mah. ( Çam değirmeni 19 ve 10 sokakların kesiştiği yer elektrik trafosu yanı), Ulukavak Mah. (İkbal Kent Mehmetçik Anadolu Lisesi doğusu), Gülabibey Mah. ( Mevlana Camii yanı), İskilip yolu üzeri geçici Hayvan Pazarı’nı kurban kesim yeri olarak belirledik. Kesim alanlarına et askı sehpaları ve küçük çadırlar da kuracağız. Etlerin parçalanması için kütükler de dağıtacağız.” dedi.


Belediye, kesim yerlerinde personel görevlendirecek


Çorum Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, etrafa saçılabilecek kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Ayrıca kaçan kurbanların yakalanması için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca vatandaşlara hizmet verecek.


Kurban Bayramında ücretsiz poşet dağıtacak


Çorum Belediyesi, Kurban Bayramı’na yönelik el ilanları, kurban kesim yerlerinin nereler olduğunu belirten pankartları hazırlayarak vatandaşları bilgilendirecek ve kesilecek kurbanların atıklarının çevreye atılmaması için bayram namazı çıkışında ücretsiz poşet dağıtacak.


Bu sayede kurban atıklarını çevreye atılmasının ve çevreyi kirletmesinin önüne geçmiş olacağız diyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Çorum Belediyesi olarak çevre kirliliğinin insan sağlığını da önemli ölçüde etkileyeceğini göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızı kurban atıklarını çöp poşetlerine veya kazılan çukurlara atmaları hususunda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Çorum Belediyesi olarak dağıtacağımız, kurbanlık et ve sakatatlarda kullanılacak poşetlerin vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacağını umuyoruz.  Poşetler, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bayram namazı sonrası camilerde ve kurban kesim yerlerinde dağıtılacak” dedi.


Halk Otobüsleri ilk gün ücretsiz


Çorum Belediyesi, her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak için bayramın ilk günü vatandaşları ücretsiz taşıyacak. 
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kurban bayramının birinci günü Çorumluların Halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabileceklerini ifade etti.

Kurban Bayramının birinci günü halk otobüslü seferlerinin saat 09.00’da başlayacağını belirten Yabacıoğlu, bayramın ikinci günü ise saat 08.00’da, üçüncü gün ise seferlerin normal seyrinde devam edeceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, bayram süresince vatandaşların herhangi bir mağduriyeti yaşamaması için Çorum Belediyesi Toplu Taşıma İdare Amirliği’nin çalışmalarını ara vermeden sürdürecek. Bilgi almak isteyenler 153 Zabıta hattından bilgi alabilirler dedi.  


Mezarlıklara otobüs kaldırılacak


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum Belediyesi’nin Arefe günü sabah namazından sonra mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz olarak otobüs seferleri düzenleyeceğini ifade ederek, Ulumezarlık, Hıdırlık ve Çiftlik Mezarlığı’na camilerden kaldırılacak otobüs güzergâh ve camileri ise şu şekilde açıkladı.


Ulucami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilali Habeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe Cami, Kafkasevleri Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami ve Kışla Cami.


Son Güncelleme: 21.08.2017 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.