‘Bayramlar toplumsal dayanışmayı artırır’

GBİ Çorum İl Koordinatörü Faruk Ardoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 12:55
 ‘Bayramlar toplumsal dayanışmayı artırır’


GBİ Çorum İl Koordinatörü Faruk Ardoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Ardoğan , bayram mesajında şu ifadelere yer verdi.


“Bayramlar kültürümüzde önemli yer tutmaktadır.  Sevgi ve muhabbetlerin eş, dost, akraba ziyaretlerinin arttığı, birlik ve beraberliğimizi toplumsal dayanışmamız daha da artmaktadır.


Maalesef İslam coğrafyası birçok bayramda olduğu gibi bu bayrama da, buruk ve hüzünlü girmektedir. İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar hepimizi de derinden üzmektedir. Bu savaşlar, şiddetin ve yıkımın çocuk, kadın, yaşlı, sivil ayrımı yapmadığını, şiddetten ve savaştan herkesin etkilendiğini göstermektedir. Dünyanın önemli güç merkezlerinin ise, yaşanan bu şiddet ve yıkıma seyirci kalması ise bizleri daha derinden üzmektedir. Sivillere karşı işlenen bu suçları görmezden gelmek uluslararası hukukun varlığına olan güveni sorgulamaya neden olmaktadır.


Geçen günlerde, GBİ olarak ‘ Bölgemizde Yaşanan Zulme Bir İsyan ve Haykırış ‘ isimli bir bildiri yayınlamış ve bildiride “Son zamanlarda şiddetle artan ve dünya vicdanını ağır şekilde yaralayan bu elim olaylar dünya barışını tehdit etmektedir. Savaş, kargaşa, katliamlar ve zulümler ülkelere ve toplumlara hızlı bir şekilde sıçramaktadır. Tüm dünya geneline hızlı bir şekilde sıçrayan bu zulme ve şiddete tüm dünya insanları ve devletleri hep birlikte güçlü bir şekilde karşı çıkmalı, sebep olanları kim olursa olsun lanetlemelidir. Bu zulüm, katliam ve saldırılara karşı sessiz kalmamalı, tek ses olmalı ve hep birlikte dünya barışı için iş birliği yaparak çaba göstermelidir.” diyerek tüm insanlığa seslenmiştik.


Biz, barışın ve kardeşliğin daimi savunucuları olarak tüm insanların huzur içinde eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak bir arada yaşayabileceği bir toplum ve dünya hayaline tüm bu yaşananlara rağmen hala uzak olmadığımıza inanmaktayız. Barışa giden bu zorlu yolda; gerekli cesaretin, anlayışın, sabrın ve inancın korunmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.  Bu meşakkatli yolun sonunda; tüm çekilen sıkıntıların yerini aydınlık ve umut vadeden toplumlara ve yarınlara bırakacağına eminiz diyoruz.


Tüm bu olumsuzluklar ve acılara rağmen, bu bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, Genç Barış İnisiyatifi olarak mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.”




Son Güncelleme: 28.07.2014 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165