Bekiroğlu’ndan STK'lara Teşekkür Ziyareti

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve beraberindeki heyet, Çorum'un önde gelen STK'larına teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

19 Ağustos 2016 Cuma 12:58
Bekiroğlu’ndan STK'lara Teşekkür Ziyareti

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve beraberindeki heyet, Çorum'un önde gelen STK'larına teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Ülkemizde yaşanan menfur darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesi ilk saatlerinden itibaren sergiledikleri dik duruşla dosta güven düşmana korku salan başta Çorum İnsani Değerler Platformu ve Çorum Milli İrade Platformunu oluşturan STK’lar olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulunan İl Başkanı Rumi Bekiroğlu gün içerisinde birçok ziyaret gerçekleştirdi.

STK'LAR DARBEYE ÖDÜN VERMEDİ

Bekiroğlu; "Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında çağrımıza kulak verip bizlere her anlamda destek olan sivil toplum kuruluşlarının önemi yadsınamaz. Gerek demokrasi nöbetlerinde katılımlarıyla gerekse sergiledikleri kararlılıkla darbeye asla ödün verilmeyeceğini bizlerle birlikte kanıtlayan tüm STK'larımıza şahsım ve teşkilatımız, aynı zamanda tüm Çorumlular adına teşekkür ediyorum.

BİR OLDUKÇA DİRİ OLURUZ

Mücadele, başarı ve istikrar topluca inanarak gerçekleştirildiği zaman anlam kazanır. Vatan sevgisiyle tek bayrak altında özgürce yaşamak isteyen bizler bir oldukça diri oluruz. Bu inanç bizde oldukça da Allah'ın izniyle bunu yıkmaya da kimsenin gücü yetmez.

YOLA DEVAM

Dün ve bugün olduğu gibi yarın da aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemiz devam edecektir. Bu anlamda da sivil toplum kuruluşlarımızın desteğini ve varlığını yanımızda hissetmek bize güç verir. Aynı kararlılık ve azimle doğrudan sapmadan yolumuza devam edebilmeliyiz." diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Başkan Bekiroğlu; Ensar Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği (ÇORİMDER)'nin çatısı altında Çorum İnsani Değerler Platformu ve Çorum Milli İrade Platformuna müntesip Cihannüma Çorum Temsilciliği, Hitit Akademi Derneği, Memur-Sen ve Veren El Derneği şube başkanlarıyla da bir araya geldi.

Ziyarette hazır bulunan dernekler adına Cihannüma Çorum İl Temsilcisi, Çorim-der Başkan Yardımcısı ve Ensar Vakfı Yön. Krl. Üyesi Halil İbrahim Aşgın bir konuşma yaparak her zaman demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, milletten, devletten ve milli iradeden yana olduklarının altını çizerek şunları söyledi:

DUAMIZIN BAŞINA ŞEHADETİ KOYARAK MEYDANLARI DOLDURDUK!

“15 Temmuz gecesi darbe girişimini öğrendiğimiz saat 23:00 civarında henüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan halkı meydanlara davet etmeden Çorum İnsani Değerler Platformu ve Çorum Milli İrade Platformuna ait yetmiş civarında STK’mızla haberleşerek Çorum Ak Parti İl Başkanlığı önünde yerimizi aldık. Şuanda burada bulunan ya da bulunmayan tüm platform üyesi STK’larımızın başkan ve yöneticileri abdestlerini alıp, ev halkıyla helalleşip, iki rekât namaz kıldıktan sonra dualarının başına da şehadeti koyarak meydanları doldurdular elhamdülillah. Sanki Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan’ın ordusundakilerin, Uhud şehitlerinin, Çanakkale şehitlerinin İstanbul’u fetheden Ulubatlı Hasanların iman ve hissiyatıyla meydanları doldurdular. Günlerce aç, susuz ve uykusuz kalmayı göze aldılar ama İslam’ın son kalesi olduğuna inandıkları Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığı, ay yıldızlı al bayrağımızın özgürce dalgalanması ve ezanların bu topraklarda ebediyen dinmemesi için canlarını ortaya koydular. Sayın Cumhurbaşkanımız son emrine kadar meydanlardan ayrılmadılar. Halen, her an Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle meydanlara çıkmaya, nöbete ve şehadete hazır bir vaziyette teyakkuz halinde beklemektedirler.

DEVLET MİLLET OMUZ OMUZA

Bizler o karanlık gece ve sonrasında Çorum'da çok açık bir şekilde müşahede ettik ki; Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Ak Parti İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve farklı siyasi tercihleri bulunan tüm milletimiz omuz omuza birlikte mücadele vermiştir. Bu güzel tablo hain FETÖ’cüler için sonun başlangıcı olmuştur.  Bu birliktelik ilk andan itibaren tüm STK’larımıza moral, motivasyon ve güç vermiştir. Bu birlikteliğin tüm taraflarını, STK’lar adına tebrik ediyor ve kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.  Devlet, Millet, polis, asker ve siyasetin Çorum’da darbeye karşı tek vücut oluşunu ve dik duruşunu tarih altın harflerle yazacaktır.

ÇORUM’DA OHAL UYGULAMALARINI GENEL OLARAK BAŞARILI BULMAKLA BİRLİKTE BAZI HUSUSLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

Darbe girişiminin devlet millet elele püskürtülmesi sonucunda ilan edilen OHAL ile yeni bir sürece girildi. Hain FETÖ’cü teröristlerin inlerine girilmeye ve Devlet içerisinde habis ura dönüşen kişiler ve hücreler birer birer ayıklanmaya ve hainlere gerekli cezalar verilmeye başlandı. Bu süreç de Çorum’da, takip edebildiğimiz kadarıyla, genel mana son derece başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Devlet kurumları ve siyasi irade Çorum’da bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve kamu vicdanını sızlatmadan sonuçlandırılması için azami titizlik ve gayreti göstermektedirler. Kamu vicdanında zaten mahkûm edilmiş olan hainler hak ettiği cezalara çaptırılmaktadırlar. Yürütülen titiz çalışmalardan dolayı başta Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımıza tüm STK’larımız adına teşekkür ediyoruz.

HİÇBİR “PARDON” PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK TRAVMALARI BERTARAF EDEMEZ

Yüzlerce kişi üzerinde işlem, soruşturma, gözaltı ve tutuklamalar yapılırken sayıları çok çok az olmakla birlikte maalesef STK’larımızı üzen bazı yanlışlıklar da yapılmıyor değil. Çorum kamuoyunda herkesin yakinen tanıdığı, düşünce ve görüşlerini her zaman açık yüreklilikle paylaşmış, 17-25 Aralık öncesi ve sonrasında bu yapıya mesafe koymuş, hatta bu yapıyla aktif mücadele içerisinde olan İnsani Değerler Platformumuza ait bazı STK’larımızdan kendilerine son derece güvendiğimiz ve itimat ettiğimiz kardeşlerimizin de haklarında soruşturma vs. yapılmadan, silahlı polisler nezaretinde, iş yerleri ve evleri de aranmak suretiyle doğrudan gözaltına alınmalarını doğru bulmuyoruz. Evet, yüzlerce kişi içinde bu şekilde mağdur olan belki birkaç örnek var ama daha sonradan bu insanlara “pardon” demek bu kardeşlerimizin psikolojik ve sosyal travmalarını telafi etmeye maalesef yetmiyor. Nitekim hak etmediği halde bu nahoş durumla karşı karşıya kaldığı için psikolojik tedaviye başlayan arkadaşlarımız bile var. 15 Temmuz’da Çorum’da tanklar yürüseydi önüne yatacağından hiçbirimizin şüphe duymayacağı insanlarla alakalı işlem yapılırken lütfen biraz daha titiz davranılsın, ince eğirip sık dokunsun ona göre hareket edilsin. Bu insanlar itibar suikastına uğramasınlar.

ÇORUM STKLARI OLARAK HERZAMAN MİLLETİMİZİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çorum’da ki STK’lar olarak her zaman milletimizin, devletimizin ve milli iradenin yanında olduk bundan sonra da bu duruşumuz daha güçlü bir inançla devam edecektir. Hainler, alçaklar cesetlerimizi çiğnemeden bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı dindiremeyeceklerdir. Son olarak tüm STK'lar adına bizlere verdiğiniz destek ve bu anlamlı ziyaretinizden ötürü de sizin nezdinizde tüm Ak Parti teşkilatınıza teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu'nun kendilerini ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretlerine Derman Der ile devam eden Bekiroğlu, Dernek Başkanı Mustafa Öztemiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Dernek Başkanı Öztemiz;" Yaşanan bu elim olay herkesi üzdüğü gibi bizi de derinden sarsmıştır. Yaşamakta olduğumuz zor günlerden ancak birlik ve beraberlikle kurtulabiliriz.

KÜÇÜK CİHAD BİTTİ ŞİMDİ BÜYÜK CİHADDAYIZ

Bu zor sürecin daha net anlaşılması adına bir hadise anlatmak isterim. Peygamber Efendimiz çıkmış oldukları büyük bir savaştan döndüklerinde etrafında bulunan sahabelere şöyle demiştir, bizler için küçük cihad bitmiş büyük cihad başlamıştır. Bizler de 15 Temmuz ve sonrasında darbeye karşı durarak, tuttuğumuz nöbetlerle küçük cihadımızı tamamlamış bulunuyoruz. Asıl mücadele ise şimdi verilmektedir. Bizler bu büyük cihadı Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle birlikte kazanacağız inşallah.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Derneğimiz adına elimizden gelen ne varsa hatta onun da ötesinde her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek isterim. Ziyaretinizle de bizleri son derece mutlu ettiğiniz için teşekkürü bir borç bilirim." diyerek Bekiroğlu'na memnuniyetini iletti.

Başkan Rumi Bekiroğlu Çorim-Der Dernek Başkanı Ayhan Boyraz'ı ve yönetim kurulunu da ziyaret etti. Dernek Başkanı Ayhan Boyraz konuya ilişkin görüşlerini dile getirirken;" Hep birlikte çok üzücü bir süreç yaşadık.

DİNAMİKLERİMİZİ DİNAMİTLEMEK İSTEDİLER

Türkiye'nin dinamiklerini derinden sarsmak isteyenler, dinamit koymaya kalkıştılar. Bu kalkışma içimizde bulunan 3-5 kişiden öte dış mihraklarca desteklenen bir güruhun sonucudur.

HEP BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ

240 şehit, yüzlerce gazi ve inançlı milyonlarla birlikte vatanımıza sahip çıktık. Hep birlikte Türkiye olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. 100 yıllık bir geçmişe sahibiz eğitim hayatında bir camiayız. Bundan sonraki yüzyıllarda da var olacağımızı ispat ettik.

Başkomutanımızın koymuş olduğu bir emriyle sokaklara düştük, bir emriyle tekrar noktalı virgülle ara verdiğimiz nöbetler adına her dakika teyakkuz halindeyiz. Ölümü şehadete giden yol olarak gördüğümüzü belirtmek isterim. Bu anlamda hiçbir korkumuz yoktur.

İlk günden itibaren yapmış olduğunuz çalışmalar ve aldığınız sorumluluklardan dolayı derneğim adına teşekkürlerimi sunarım." diyerek sözlerini Başkan Bekiroğlu'na teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

İYİ Kİ VARSINIZ

Gerçekleştirdiği ziyaretler adına bir toparlama yapan Başkan Bekiroğlu;" 17-25 Aralık süreciyle başlayan ve 15 Temmuz gecesi hainliklerini vatana ihanetle ortaya koyan Fetullahçı Terör Örgütüne karşı takındığımız tavır nettir. Bu konuda asla taviz verilmeyecek geri adım atılmayacaktır.

İlimizde faaliyet gösteren tüm STK'larımıza verdikleri destekten dolayı Ak Parti Teşkilatları adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin bu net duruşu düşmana korku salmış, dosta güven vermiştir.

Bu dik duruşa beraberce sahip olduğumuz sürece bu bayrak inmez, ezanlar dinmez inşallah. İyi ki varsınız." dedi.

Son Güncelleme: 19.08.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2016-08-19 14:55:03

sayın bekiroğlu darbeye karşı duran sadece memursen ensar gibi sivil toplum kuruluşlarımı neden hala ötekileştiriyorsun. sizin için varsa yoksa bu tür sivil toplum örgütleri bunların hepsi sizden makam mevki isteyen kuruluşlar özellikle memur sen

banner165