Bekiroğlu'ndan vergi affı açıklaması

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu hükümetin açıkladığı Kapsamlı Vergi Affı ve Yapılandırma ile ilgili açıklama yaptı.

09 Ağustos 2016 Salı 14:16
Bekiroğlu'ndan vergi affı açıklaması


AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu hükümetin açıkladığı Kapsamlı Vergi Affı ve Yapılandırma ile ilgili açıklama yaptı. 

Bekiroğlu; “Vergi türü fark etmeksizin hangi vergi olursa olsun yeniden yapılandırma kanunu kapsamında taksitle ve daha az tutarla ödeme imkânı getirilecek. Gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yapılandırma ve af 30 Haziran ve önceki yıllara ait borçları kapsıyor.


İŞTE, BİRÇOK KAPSAMA ALANININDA Kİ BORÇLAR


6,3 milyon borçlu içinde 3,9 milyon vatandaşın borcu motorlu taşıtlar vergisinden geliyor. Trafik para cezası borcu olan 4,2 milyon vatandaşımız var. 3,9 milyon mükellefin borcu 1000 liranın altında bulunuyor.

Askerlik para cezası, seçim para cezası, nüfus para cezaları var.  Öğrenim kredisi alıp da ödemeyip 580 bin öğrenci var. Bunların 1,4 milyar lira öğrenim kredisi borcu var. Bu borçlar da kanun kapsamında düşük tutarlarla ödenebilecek. Belediyelere olan emlak vergisi borçları da düzenleme kapsamında, çevre temizlik vergisi kapsamda.


DEVLET 1,2 MİLYAR ALACAĞINDAN VAZGEÇİYOR


Vergi dairesine borcun tutarı 50 lira ve altındaysa bu tamamen silinecek. Vatandaş bu borcu ödemekten kurtulacak. Bu kapsamda 29 milyon adet dosya var. 1,2 milyarlık kamu alacağından vazgeçiyoruz.


PRİM BORÇLARINA YAPILANDIRMA


67 milyar TL'lik prim borçları yeniden yapılandırılacak. Sağlık sigortası kapsamında 5,9 milyon vatandaşın 10,3 milyar TL borcu var.”dedi

 


Son Güncelleme: 09.08.2016 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165