Bektaş, Fransa programına katıldı

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Fransa ziyaretine katıldı.

26 Kasım 2015 Perşembe 12:33
Bektaş, Fransa programına katıldı

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Fransa ziyaretine katıldı. 

Ziyarette TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Türkiye Fransa ilişkilerine katkılarından dolayı Fransa İmparatoru Napolyon’un 1804 tarihinden itibaren verdiği Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur (Onur Nişanı) madalyası verildi. Daha önce iş dünyasının önemli isimlerinin de aldığı madalyayı Türkiye’den ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’e verilmişti.

Madalya töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, Fransa’da meydana gelen saldırıya değinerek terörü nefretle kınadığını söyledi. Fransa halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Terörle mücadele eden halkımız. Fransa’nın endişesini anlamaktadır. Terörün seçtiği hedefler özgürlük eşitlik kardeşlik ve insanlığın onurudur. Terörün dini ve milliyeti yoktur. Bu tür acıların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Fransa Cumhuriyetinden böyle bir nişan almaktan onur duyduğunu aktaran Başkan Hisarcıklıoğlu, “Ben bir girişimciyim sanayiciyim. Türk-Fransız ekonomik ve siyasi ilişkilerin önemine inandım. Yaklaşık 700 yıllık tarihten gelen bir dostluğumuz var. İlişkilerin en zor döneminde Türkiye’deki Fransız dostlarımızla çalıştık. Türk Fransız ilişkileri AB, Ortadoğu ve dünya barışı için önemlidir. Bu anlamlı nişanla Türk Fransız ilişkilerini güçlendirmeye yönelik sorumluluklarımız arttı” diye konuştu.
Törenden sonra Hisarcıklıoğlu’nu tebrik eden Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, “Legion d'Honneur madalyasının TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na verilmesinden dolayı çok gururluyuz” dedi.
Programdan sonra TOBB heyeti, Paris’teki terör saldırılarının gerçekleştiği bölgeye giderek taziye ziyaretinde bulunarak, saldırıların gerçekleştiği yere karanfil bıraktılar.

Akşam verilen resepsiyonda Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Çorumlu olan Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar’la bir araya geldi.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil Çorumlu hemşerileri ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu, Çorumlu tüccar ve sanayicilerin Fransa ile ticari ilişkilerin artırılmasında her türlü destek ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

İHA


Son Güncelleme: 26.11.2015 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165