Belediye, ambalaj atıklarını ayrıştıracak

Çorum Belediyesi ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştırma ve toplama sürecini başlatıyor.

21 Ekim 2014 Salı 17:36
 Belediye, ambalaj atıklarını ayrıştıracak


Çorum Belediyesi ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştırma ve toplama sürecini başlatıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisans alarak bu konuda her türlü hazırlığını tamamlayan Elit Çevre, Danışmanlık ve Mühendislik firmasıyla ambalaj atıklarının evlerden toplanmasına ilişkin protokol Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ilgili firma yetkilisi Mustafa Kafa arasında imzalandı.


Ambalaj atıkları yönetmeliği gereği Çorum'da ambalajların evsel atıklardan ayrılması için üç aşamalı bir plan ön gördüklerini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve yetkili firma temsilcileri hazırlanan planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunarak uygulama için süreci başlatmış olacak.


Ambalaj atıklarının evlerde ve iş yerlerinde ayrıştırarak toplanmasının hazırlıklarını uzun süredir yürütüyoruz. Artık bu protokolle birlikte son aşamaya geldik." dedi.


‘Bu uygulamayla Çorum, çevre temizlik hizmetlerini taçlandıracak’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, temizlikte marka şehir olan Çorum'un bu uygulamayla çevreye ve temizliğe dair hizmetlerini taçlandıracağını söyledi.


Çorum halkının bundan sonra plastiği, camı, kağıdı ve metali ayrı poşetlere koyarak biriktireceğini ve kendilerine en yakın ambalaj konteynıra atacağının altını çizen Başkan Külcü, "Konutlarda buna ilişkin bir eğitim ve bilgilendirme Belediye personelimiz ve firma yetkilileri tarafından kısa süre içerisinde yapılacak. Yılbaşından önce bu konudaki eğitimler tamamlanacak. Ambalaj konteynırları mahallelere yerleştirilecek ve uygulama başlayacak. İlk etap olarak Buharaevler, Kale ve Mimar Sinan Mahallelerinden başlamayı düşünüyoruz. Her yeni projede olduğu gibi bu projede de hemşehrilerimizden gerekli desteği alacağımıza inanıyorum." dedi.  



Son Güncelleme: 21.10.2014 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165