Belediye, camileri Ramazan’a hazırladı

Çorum Belediyesi, şehir merkezindeki cami ve mescitleri temizlemeye devam ediyor.

25 Mayıs 2017 Perşembe 10:08
Belediye, camileri Ramazan’a hazırladı

Çorum Belediyesi, şehir merkezindeki cami ve mescitleri temizlemeye devam ediyor.


Çorum Belediyesi geçtiğimiz yıl İl Müftülüğü ve Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte il merkezinde bulunan cami ve ibadethanelerin temizliğinin yapılmasıyla ilgili imzalanan protokol çerçevesinde cami temizliği çalışmalarını sürdürüyor.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı açıklamada, Sosyal Belediyecilik alanında yaptığımız faaliyetler, çalışmalar toplumun bütün kesimleri kapsıyor. Şehrimizde, insanlarımızın hayatını kolaylaştıran, yaşam standardını yükselten çalışmalara aralıksız devam ediyoruz dedi.


Belediye olarak hayatın bütün alanlarında varız diyen Başkan Külcü, ”geçtiğimiz yıl ibadethanelere yönelik hizmetlerimizi daha çeşitlendirdik. Bu hizmetlerden bir tanesi de cami temizliği idi. Camii temizliğimi projemiz ilimizdeki 86 cami, 1 cem evi ve 17 Kur’an Kursunun temizliği ile devam ediyor. Yaklaşan Ramazan ayı öncesi Allah’ın evi olan camilerimizi pırıl pırıl yapmak için gece gündüz ekiplerimiz çalışıyor. İbadethanelerimizi tertemiz yaparak ramazan ayına hazırladık. Ramazan ayının tüm İslam alimine hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi. 


Belediye, Diyanet camiamızın ve
cemaatimizin sorumluluğunu üstlendi


Çorum Belediye’sinin başlatmış olduğu camii temizlik hizmeti dolayısıyla camii imam hatipleri ve cami cemaati memnuniyetini dile getirdi.


Çatalhavuz Camii İmam Hatibi Erdal Aktaş, “Çorum Belediyesi camii temizlik hizmeti başlatmadan önce bizlerde camilerimizi temiz tutmaya özen gösteriyorduk ancak bu temizlik sadece halıları temizlemekle kalıyordu. Buda yeterli olmuyordu. Çorum Belediyesi cami temizlik hizmetine başladıktan sonra sadece halıları temizlemiyor, camilerde el değmedik yer bırakmıyorlar. Camilerimizin her yerini temizliyor. Halılar temizlendikten sonra sıfır halı gibi oluyor. Belediye, Diyanet camiamızın ve cemaatimizin sorumluluğunu üstlendi.  Ayrıca geçtiğimiz yıllarda minaremize yıldırım düşmüştü. Tamir etmek istedik ama bizim gücümüz yetmedi. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü camimize gelerek yaptığı incelemeler sonucunda minaremizi, abdesthanelerimizi ve tuvaletlerimizi en güzel şekilde yeniden yapıldı. Ayrıca eskiden camimizin yanında bulunan küçük dar bir alanda Kur’an-ı Kerim ve din bilgisi eğitimi kadınlar, şimdi camimizin arka kısmında çok güzel bir mekândaeğitimlerine devam ediyor” dedi.


Camii Cemaati ise, “belediyemiz camimizde titiz bir temizlik çalışması yapıyor. Camilerimizi ramazan ayına hazır hale getirdi. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diyerek belediyeye bu çalışmaları için teşekkür ettiler.


Son Güncelleme: 25.05.2017 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165