BELEDİYE DAHA NE YAPSIN

Çorum Belediyesi Gazi ve İnönü Caddesi’nde yayaların karşıdan karşıya geçiş yaptığı refüjde bariyerleri yükseltti.

17 Haziran 2017 Cumartesi 16:59
BELEDİYE DAHA NE YAPSIN

MUSTAFA DEMİRER


Çorum Belediyesi Gazi ve İnönü Caddesi’nde yayaların karşıdan karşıya geçiş yaptığı refüjde bariyerleri yükseltti.


Trafiğin artık çok zor aktığı ana arterlerdeki tedbirlere bir yenisi daha eklendi.


GEÇMİŞİ HATIRLATALIM


Hatırlanacağı üzere belediye yönetimi, geçtiğimiz yıllarda Gazi ve İnönü Caddesi’nde park yasağı getirdi. Anitta Otel istikametinden yukarıya çift araç çıkışı, hastane istikametinden İnönü Caddesi’ne aşağıya  tek araçla iniş uygulamasını düşündü.

Bu nedenle  caddenin genişletilmesi için  orta refüjün  tamamen daraltılacağı ifade edildi. Valilik önüne bidon bariyerler yerleştirilerek sayısal ölçümler yapıldı. Aradan geçen kısa zaman içinde söz konusu uygulamadan vazgeçildi.

Ana arterlerde refüj üzerinden her noktadan karşıdan karşıya geçişlerin  maddi ve yaralamalı kaza sayısını artırması üzerine harekete geçen belediye yönetimi,  başlangıçta Gazi Caddesi’ni genişletmek amacıyla refüjü daraltıp hatta kaldırımdan yola katmayı düşündü. Ancak refüjün daraltılmasının mevzuata uygun olmadığı ortaya çıktı. Kaldırımların yola katılmasına da yayalar tepki gösterdi.


Bu kez bir işadamının önerisi üzerine yayaların geçişini önlemek amacıyla refüje zincir takıldı. Zamanla zincirlerin de işe yaramadığı görüldü. Vatandaş zincir mincir tanımadı, istediği yerden geçti.



Bunun üzerine zincirleri kaldıran belediye yönetimi refüje çalı olarak tabir edilen süs bitkisi dikip etrafını çitlerle çevirdi. Süs bitkilerinin kısa zamanda büyüyüp yayaların karşıdan karşıya geçişlerini  tamamen engelleyeceği hesap edilmişti.


EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI


Heyhat! Evdeki hesap çarşıya uymadı. Damla sulamaya rağmen süs bitkileri öyle uzmanların dediği gibi kısa sürede boy atamadı. Yayalar uygun buldukları noktalardan refüjlerde kendilerine yol açtı. Yani karşıdan karşıya geçişler yayaların kafasına estiği gibi geçtiği alanlardan gerçekleşti.


EN SON VE YENİ KARAR


Belediye yönetiminin aldığı en son ve yeni karar doğrultusunda kural dışı açılan küçük yaya yollarına boyları yükseltilmiş çitler çekildi. Çalı bitkileri de artık insan boyu kadar yükselince kaçak yaya yolları tamamen kapanmış oldu. Böylelikle yayaların standart olan yaya yollarını kullanarak kaza riskinden korunması amaçlandı. Caddeye 10 dakikayı aşmayacak şekilde park yasağı getirildi. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Müdürlüğü ekipleri uzun bir süreden sonra  park yasağı ihlallerine karşı cezai işlem uygulamaya başladı.


Belediye, resmi kurumlar insanların mal ve can güvenliği için tedbirler alıyor. Öyleyse vatandaşlar da sürücüler de  şikayet etmek yerine kurallara uymak zorunda.


Son durum bu. İnşaallah yayalar bu engeli de aşmanın bir yolunu bulmazlar…


Son Güncelleme: 19.06.2017 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sade vatandaş 2017-06-17 18:10:27

Görgüsüz, kural tanımaz bu millet bunu da aşacak bir yol bulur.

Avatar
Çorumlu 2017-06-18 12:04:13

Egitim şart

Avatar
vatansever 2017-06-19 08:27:40

peki belediye halk otobüslerindeki bazı şoförlerin özellikle yaşlı vatandaşlara karşı saygısızlığını önlemek için ne yapıyor. sayın demirer bunu da bir haber yapsanız. çorum külcü'nün oyuncağı değil. geçen cuma hutbesinde hoca faiz yemek haram diyor. belediyenin su faturalarından aldığı gecikme zam mı nedir helal midir?

Avatar
Kenan 2017-06-19 17:26:49

Yayalar trafiği engelliyor diye il trafik komisyon kararı ile yerel yönetimden gazi ve inönü caddelerimiz için gereği önlem alınsın istemişti. Yerel yönetim trafiği sorun olarak görmediği için görünüm önem verilerek bugünlere gelindi. Yetkililer yaşanan trafik çilesi nedeniyle zorunlu olarak bariyerleri yükseltiler. Kalıcı çözümler şart ilimizde otomobil sayısı 90 bini aştı.