Belediye ek tesisleri açıldı

İskilip Yolu üzerinde yapımı tamamlanan Belediye Ek Tesisleri törenle hizmete açıldı.

30 Ekim 2018 Salı 18:33

Çorum Belediyesi’nin Ek Tesisleri bugün törenle hizmete açıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Kunduzhan Mahallesi Muhtarı Kadir Akçal, belediyenin mahalleye yaptığı hizmetleri anlattı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ise, Çorum’un tamamında Belediye hizmetlerinin göz doldurduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, yeni hizmet binasının hızla ilerlediğini, 2 mahallede inşa edilen spor tesislerinin de en kısa sürede hizmete sunulacağını söyledi. Gül, sadece Etüd Proje Müdürlüğü’nün takip ettiği 37 şantiye bulunduğu belirterek, “Bu şantiyelerde devam eden tamamlanan işlerimiz var. 27 işimizi bitirdik. Geçici kabulleri var. Geriye kalan 4 tanesi de Kasım ayında bitecek. Diğerlerini de yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise, “Çorum’da tek vali yardımcısıyım. Vatandaş belediye hizmetlerinden genel olarak memnun. Bize gelen teklif, öneri ve az sayıda şikâyetten bunu anlıyoruz.” diye konuştu.

Törenin ardından kurdele kesildi.

TESİSLERDE NE VAR?

İskilip Yolu toplam 37 bin m2 alan üzerinde bulunan eski mezbahane arazisinde yapımı tamamlanan ek tesislerde Fen İşleri ve Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı birimler yer alıyor.

Bugüne kadar dağınık yerlerde mezbelelik halde faaliyet gösteren Su işleri Müdürlüğü’ne bağlı iki ayrı birim yeni yapılan 26 bin m2 kapalı alandaki modern binada hizmet verecek.

Güney Kampüs alanında bulunan Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi-Tamir Bakım Atölyesi de bundan böyle 11 bin 500 m2 kapalı alandaki binada faaliyet gösterecek. Her iki birim için inşa edilen ek tesisler arsa bedeli hariç 19 milyon liraya mâl oldu.

Belediye Başkanı Zeki Gül, törende yaptığı konuşmada şöyle dedi; "

Bugün Belediyemizin sahada çalışan birimleri için inşa ettiğimiz müstakil tesislerin açılışı için toplandık.

Çorum Belediyesi olarak şehrimize, vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunmak için gerekli olan tesislerimizi bir bir tamamlıyoruz.

Belediyemizin yeni hizmet binası hızla ilerliyor. Yine iki mahallemizde inşa ettiğimiz spor tesisimiz ve şehrimize kazandıracağımız iki mahalle spor salonumuz var. Bunların da ince işçilikleri ve çevre düzenlemeleri kaldı.

İnşallah birkaç haftaya kadar bu projelerimizi de tamamlayıp hemşehrilerimizin, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız.

Sadece Etüt Proje Müdürlüğümüzün takip ettiği 37 şantiye var. Bunlardan 27 tanesi bitti. Geçici kabulleri yapıldı. Geriye kalan 4 tanesi Kasım ayı içerisinde diğerlerini ise yıl sonuna bitirmeyi hedefliyoruz.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz bu yıl 80 km alt yapı çalışması yapıyor. Seçim var diye yapılması gereken çalışmalarımızı ötelemiyoruz. Alt yapımızı tamamlayarak yollarımızı öyle yapıyoruz.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 23 tane bu yıl park yaptı.  Alt yapı ve üst yapı olarak 40 tane şantiyemiz var. Toplam 100 tane şantiyemizden 80 tanesini bitirdik.

Bunların dışında Belediyemizin önemli çalışmasından biri de Teknik Müdürlüklerimiz ve bu müdürlüklerimizin araç parkı için inşasına başladığımız, Ek Teszisler’imizdi.

Fen İşleri Müdürlüğümüz işlerinin tamamı sahada olan bir müdürlüğümüz. Belediyemizin adeta görünen yüzü olan hizmetleri sunan bir müdürlük.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz de yine şehrin dört bir yanını saran içmesuyu, yağmursuyu, atıksu şebekesi gibi alt yapı yatırımları olan bir müdürlüğümüz. 7 gün 24 saat hizmet veren bir birimimiz.

Bu iki birimimizin sokaklarımızda, caddelerimizde, mahallelerimizde alt yapıdan tutun da yolların, kavşakların yapımına, dar gelirli vatandaşlarımızın evindeki tamirata kadar, temel ihtiyacımız olan suyun kaynaklardan getirilip, musluktan sağlıklı bir şekilde akıtılmasına kadar olan sürecin her safhasında izleri var, emekleri var.

Yaptığı işlerin çeşidi ve yoğunluğu açısından oldukça aktif olan müdürlüklerimiz araçlarla, ekiplerle, yardımcı ekipmanlarla çalışan bir birimlerimiz…

Bu yüzden bağımsız bir şantiyesinin olması, rahat, güvenlikli bir sahasının olması gerekiyordu. Biz de teknik müdürlüklerimiz için bu ek tesisleri inşa ettik.

İnşallah buranın hizmete girmesiyle birlikte, buraya taşıdığımız birimler çok daha konforlu bir alanda, kalıcı hizmetlere imza atacaktır…

Biliyorsunuz, buradan önce Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı bir şantiyemiz vardı.

Ankara Yolunda, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında asfalt plentinin, beton santralinin, atölyenin, tamirhanenin, boyahanenin bir arada bulunduğu bir şantiyemiz vardı.

Bu şantiye, Hitit Üniversitemizin Güney Kampüsü’nün yapılacağı 473 dönümlük bir arazinin içinde 62 bin 804 metrekarelik bir alanda kuruluydu. Burada bulunan 131 adet parseli trampa karşılığında hazineye devrettik.

Hazine de üniversiteye tahsisini gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğümüz şantiyesinin de bulunduğu alanı tamamen Hitit Üniversitemizin Güney Kampüs alanına devrini gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz yıllarda burada bulunan asfalt plentimizi ve beton santralimizi taş ocağının olduğu Melikgazi Bölgemize taşımıştık. Beton santralini buraya taşımamızdaki amaç, alt ve üst yapıda kullandığımız hammaddeye yakın olmasıydı.

Özellikle yol yapımında, kaldırım yapımında, asfalt seriminde kullanılan malzemenin nakliye maliyeti yüksek oluyor. Biz her yıl ortalama 120 bin ton asfalt serimi yapan bir belediyeyiz.

Bu amaçla asfalt plentimizi ve beton santralimizi hammaddenin olduğu alanlara taşıyarak nakliye masrafından büyük ölçüde kurtulduk. Beton santralimizin taşınmasıyla nakliyeden büyük tasarruf sağladık.

Ayrıca eski şantiyemizin bulunduğu alanda yer alan bordür ve karo imalathanemizi de Taş Ocağı bölgemize taşıyoruz.

Binalarımızı yaptık. En kısa sürede orada faaliyet vermeye başlayacağız. Yollarımızda ve kaldırımlarımızda kullandığımız bordür taşlarımızın tamamını kendimiz üretiyoruz.

Taş ocağında inşa ettiğimiz, yeni kısımlarla birlikte tretuvar malzemelerini hammaddenin olduğu alanda üreteceğiz. Buradan da önemli bir tasarruf sağlayacağız.

Bütün bu hizmetler, bütün bu üretim elbette araçlarla, çeşitli ekipmanlarla oluyor. Bu araçlar maliyeti yüksek olan araçlar. Haliyle şehrimizin hizmetinde olan bu araçlara da gözümüz gibi bakmamız gerekiyor.

Teknik Müdürlüklerimizin hem birimlerinin yer alacağı, hem de kullandıkları araçların bir arada bulunacağı, bakımlarının rahatlıkla yapılabileceği ek tesisleri şehrimize kazandırdık.

Ek Tesislere Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı Atölye Şefliğinde; Kaynakhane, Boyahane, Tamir Atölyesi, Marangozhane ve İş Makinelerinin park alanı bulunuyor.

Araçlarımızın tüm tamir ve bakımlarını atölyemizde yapılacak.

Belediyemize ait birimlerin mobilya işleri marangozhanede yapılıyor. Yine dış birimlerimizin ihtiyacı olan demir doğrama, kaynak, kasa tamiri, kaporta vb. işlemleri kaynakhanemizde yapılacak.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüze bağlı İçmesuyu Teknisyenliği, Su Kanalizasyon Amirliği ve bazı birimlerin depolarını ek tesislerimize taşıdık.

Önceden İçmesuyu Teknisyenliğimiz Ulu Mezarlığın karşısında Su Kanalizasyon Amirliğimiz ise Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bulunduğu alan içerisinde idi. Şimdi iki birimimizde aynı yere taşımış olduk.

Böylece hem personelimizin çalışma ortamı daha ferah ve konforlu hale getirmiş olduk hem de birimler arasındaki koordinasyonun daha rahat sağlanabileceği bir tesise sahip olduk.

Belediyemizin ek tesislerimiz; 3 ana binadan oluşuyor.

3 bin 880 m²’lik idari binamızda; ofisler, toplantı odaları, eğitim salonu, mescit, soyunma odaları, dinlenme odaları, yemekhane gibi kısımlar bulunuyor.

Fen İşleri Atölye Binasında atölye şeflikleri ve atölyeler var. Burası da 4 bin 650 metrekarelik bir kapalı alan…

Depo ve garaj binamız da 2 bin 370 metrekarelik bir alana sahip.

2 adet yakıt pompası ve 50 tonluk bir akaryakıt depomuz var. Belediyemizin araç parkında bulunan araçlar yakıtlarını buradan temin edecekler.

Tesislerimiz Belediyemizin araç parkında yer alan araçlar için yıkama ve yağlama ünitesiyle, yarı açık otoparkıyla korunaklı bir alan oldu.

Ek Tesislerimiz;

Kunduzhan Mahallemiz sınırları içerisinde 25 bin 987 metrekarelik bir alan içerisinde… Tesisimizde 24 saat güvenlik görevlisi bulunacak. Kameralarla araçlarımızın, binalarımızın güvenliğin kontrol edilecek.

Asfaltı ile birlikte Belediyemiz Ek Tesislerinin maliyeti 19 milyon TL oldu.

Şehrimize, vatandaşlarımıza, belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

İnşallah burada, teknik birimlerimizi taşıdığımız bu müstakil mekanda, hemşehrilerimize, şehrimize çok daha güzel, çok daha iyi hizmetler vereceğiz.

Şehrimiz gelişiyor. Buna bağlı olarak hizmet çeşitliliği artırmamız gerekiyor.

Bu tesislerimiz belediyemizin hizmet kalitesine de şehrimize de yakışan bir tesis oldu. İnşallah buradan kurumumuza yakışan, vatandaşımızın hak ettiğini düşündüğümüz en güzel hizmetleri vereceğiz…

Tesislerimizin yapımında emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 31.10.2018 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turan 2018-10-31 12:37:14

Hayırlı olsun

Avatar
Kenann 2018-10-31 14:02:46

Zeki BAŞKAN; PARTİ Teşkilatı senin üstünü çok Kalın bir şekilde çizmiş, Başkan olalı ilk defa bir açılış yapıyorsun ne bir vekil var ne de İl başkanı... Bu saaten itibaren kendini Genel merkeze ispat ettin ettin, yoksa Aralık ayında istifa etmek zorunda kalırsın..