Belediye fırından sonra inşaat işine girdi

Çorum Belediyesi’nin yerel basına verdiği ‘Devane’de Dönüşüm Başlıyor’ başlıklı ilanın detayları belli oldu.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 11:16
Belediye fırından sonra inşaat işine girdi

Çorum Belediyesi’nin yerel basına verdiği ‘Devane’de Dönüşüm Başlıyor’ başlıklı ilanın detayları belli oldu.


Çorum Belediyesi geçtiğimiz aylarda meclis kararıyla BEL-TAŞ adlı bir şirket kurdu. Söz konusu şirket aracılığıyla yerelde bazı yatırım ve hizmetlerin yürütülmesi hedeflendi.


Çorum Belediyesi, kurduğu BEL-TAŞ adlı şirketle Organize Sanayi Bölgesi’nde yer satın alarak ekmek fırını kurulumunu tamamladı. Şimdi de Devane bölgesinde yeni dönüşüm modeli hayata geçiriliyor.


Devane’de yapılacak dönüşümle ilgili detaylar yerel basında yer aldı. 

Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun kaynak gösterildiği haberde şu görüşlere yer verildi:


“Çorum Belediyesi’nin meclis kararıyla geçtiğimiz aylarda Devane'yi daha modern bir yapıya kavuşturmak için başlattığı çalışmalarda yeni bir aşamaya geçti. Daha önce bölgede imar düzenlemesi yapan Belediye şimdide kentsel yenilemenin önünü açacak bir işe imza atacak.


Devane, Çorum Belediyesi şirketi olan BELTAŞ A.Ş öncülüğünde hak ettiği güzelliğe kavuşacak.  Bölgede bulunan BELTAŞ A.Ş'ye ait 2529,80 metrekare arazinin ihalesi 'Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi' olarak yapılacak. İhale 12 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00'da Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.


Zemin+9 normal kat şeklinde inşa edilecek olan binanın her katında 2 adet 3+1 ve 2 adet 4+1 olmak üzere 4'er daire bulanacak. İhaleye gireceklerin ihale saatinden önce şartnamede belirtilen evrakları Çorum BELTAŞ A.Ş ihale komisyonu yetkilisine teslim etmeleri gerekiyor.


BELTAŞ ARACI OLACAK


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Devane bölgesinin hak ettiği güzelliğe kavuşması için belediye olarak çalıştıklarını belirterek, "Daha önce bölgede Belediyemiz tarafından imar uygulaması yapılmıştı. Şimdi ise Devane'de dönüşümün başlaması ve müteahhitlerin önünün açılması için yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Belediyemizin Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi civarında bulunan 2529,80 metrekare arazisine yine Belediyenin yüzde 100 iştiraki olan Çorum BELTAŞ A.Ş öncülüğünde zemin+9 kat ve 40 dairenin bulunacağı bina kat karşılığında yapılacak.  Bu proje Çorum BELTAŞ A.Ş'nin ilk inşaat yatırımı olacak. İhale, Belediyeye kalacak arsa payı 16 daireden başlayarak arttırma usulü ile gerçekleştirilecek. Binanın her katında 2 adet 3+1 ve 2 adet 4+1 olmak üzere toplam 4'er daire yer alacak" dedi.


ALTERNATİF CADDE DÜŞÜNCESİ


Binanın yapılacağı caddenin Osmancık Caddesi'ne alternatif olacağının altını çizen Ahmet Yabacıoğlu, "En son gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında yapılan imar değişikliği ile yeni oluşacak bu caddenin işyerleri ile birlikte Osmancık Caddesi'ne alternatif olması planlanmaktadır.  Çorum BELTAŞ A.Ş'nin bu ihalesi Devane'nin dönüşümünü sağlamak için önemli bir adım olacaktır" şeklinde kaydetti.


İHALEYE KATILIM ŞARTLARI


İhaleye katılacaklarda aranan şartlar hakkında da bilgi veren Yabacıoğlu, "İhaleye son 5 yıl içinde 2 bin metrekare kapalı alan inşaatı yapmış olan bütün istekliler katılabilecek. Geçici teminatın 50 bin lira olduğu ihale sonrasında işin 30 ay içinde tamamlanması gerekiyor. Binanın projesi ise verilecek olan avan projelere göre işi alacak kişi tarafından yaptırılacak. İhale şartnamesi Belediye İmar İşleri Müdürlüğü Emlak Servisi'nde görülebilir yada satın alınabilir. İhaleye girecek isteklilerin ihale saatinden önce şartnamede belirtilen evrakları Çorum BELTAŞ A.Ş ihale komisyonu yetkilisine teslim etmeleri gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.