Belediye kaçak suya geçit vermiyor

Çorum Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, içme suyu şebekesinde oluşan kaçaklara aman vermiyor.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 13:20
 Belediye kaçak suya geçit vermiyor


Çorum Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, içme suyu şebekesinde oluşan kaçaklara aman vermiyor.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan planlı ve programlı kayıp-kaçak tespit çalışmaları esnasında Ata Caddesi, Bağcılar, İbrahim Çayırı, Kapaklı 2. Cadde ve Küçük Sanayi Sitesi içme suyu şebekesinde bulunan su kaçağına anında müdahale edildi.


Çorum Belediyesinin içme suyunda ki kayıp-kaçakla mücadelede etkili olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, "Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, planlı ve programlı yaptığı kontroller sırasında Küçük Sanayi Sitesinde su kaçağı tespit etti. Son sistem arıza tespit ve tamir ekipmanları ile çok hızlı bir şekilde kaçağa müdahale edildi. Toplamda bir kaç saat içerisinde içme suyu şebekesini tekrardan kullanıma açarak vatandaşlarımızı mağdur etmeden arızayı giderdik." dedi.

Son yıllarda barajlardaki su seviyesinin düştüğüne ve yer altı su kaynaklarının azaldığına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, sözlerine şunları da ekledi; "İçme suyu şebekesindeki kayıp-kaçakların tespit ve tamir işlemleri için yaklaşık bir yıl önce aldığımız son teknoloji ile donatılmış su şebekesi kayıp kaçak aracımız sayesinde, 46 tane kayıp-kaçak tespiti yapıp arızalarını giderdik. Kaçak tespiti yapılan şebekelerin yılda yaklaşık 1,774,944 ton su geçirme kapasitesine sahip olduğunu belirledik. Bu da teknolojik arıza tespit araçlarına yapmış olduğumuz yatırımın kendisini amorti ettiğini ve parasal kaynaklarımızı da en iyi şekilde kullandığımızı gösteriyor. Ayrıca içme suyu şebekelerinden boşa akarak yer altı sularına karışacak olan kayıp-kaçakları tamir etmekle önemli bir tasarruf sağladık. Bu sayede Çorum'un içme suyu kaynaklarına da katkıda bulunmuş olduk."


Su temini ve dağıtım sistemi profesyonel olacak


Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, şehrin nüfusunun ve gelir düzeyinin yükselmesi ile birlikte içme ve kullanma suyu ihtiyacının ve kalitesinin karşılanmasına yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Su şebekesinin kontrolü ve izlenmesi amacı ile Scada sistemi için proje çalışmalarına başlandığını ifade eden Zahir, “Yüksek verimli pompalar kullanılarak az enerji tüketilmesi için Eskice, Sağmaca, Konaklı ve Pınarbaşı pompa istasyonlarımızı yenileyeceğiz. Vana ve vantuzları yenileriyle değiştireceğiz. Ölçmeyen yönetemez prensibi ile çalışıyoruz. Kuyu ve kaynaklarımızdan alınan sular debimetreler ile takip edilecektir. Amacımız içme suyunun musluklara şebekede en az kayıpla ulaşmasına sağlamaktır. Yeni temiz su kaynakları üretirken mevcut şebekedeki su kayıpların azaltılmasın ne derece önemli olduğunu iyi biliyoruz. Bir damla suyun servet sayılacağı günlere yaklaşırken su temini ve dağıtım sistemini profesyonelleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu. 



Son Güncelleme: 22.07.2015 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165