Belediye Meclisi'nden haberler

Belediye Meclisi'nden haberler

06 Ocak 2017 Cuma 00:50
 Belediye Meclisi'nden haberler


‘DEVANE'DE YİNE ÖNCÜ OLACAĞIZ’

Çorum Belediyesi tarafından Devane bölgesinde başlatılan ve TOKİ tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk etapda 440 konut yapılarak hak sahiplerine verilmiş kentsel dönüşümün ikinci etabında ise yine TOKİ kendine ait alanda geçtiğimiz aylarda 142 konutun ihalesini yaparak çalışmalara başlamıştı.  Bölgede imar düzenlemesi yapılmasına rağmen dönüşümün olmaması üzerine belediye yine elini taşın altına koyarak öncü bir çalışmayı daha hayata geçirecek.


Belediye bölgede bulunan arazisi üzerine konut yaparak kentsel dönüşümde yeni bir kapı daha açacak.

Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Devane bölgesinde imar planını değiştirdik ve TOKİ dışında çalışma yapan olmadı. Belediye olarak Devane de bulunan arazimize konut inşa edeceğiz. Burada olumlu sonuç alırsak diğer bölgelerde de aynı ilk adımı atacağız" dedi.

‘MUTLULUKLARI BİRLİKTE YAŞAYIP ACILARI PAYLAŞARAK AZALTACAĞIZ'


Çorum Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


Toplantı başında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Kılıç, "2017 yılının bu ilk günlerinde çok daha farklı bir konuşma hazırlayacağımı hayal etmiştim. Fakat cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır" diyerek bir halk ozanın deyişini dile getirdi. Özgür Kılıç'ın deyişin sonuna da iktidarı ve belediyeyi eleştiren ve kendi yazdığı dörtlükleri eklemesi üzerine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü cevap verdi.


"CHP'li olursan yokluğa mahkum olursun" diyerek sözlerine başlayan Başkan Külcü,  "AK Partili olursan her taraf okullarla dolar, hızlı trenlerle dolar. Şehre gelirsen şehrin 15 mahallesinde dillere destan hizmetler görürsün. AK Partili olursan aşağıda yazarsın ve ne konuşacağını bilirsin. CHP'li olursan burada duyarsın görürsün meclis gündeminden görürsün bakarsın ve "Bu şehrin hayrına bir hizmettir ve dolayısıyla hayırlı bir hizmet yapan Belediye Başkanı ve belediye yönetimi CHP'li olmasa da AK Partili olsa bile benim vicdanım buna evet demeyi gerektirir. CHP'li meclis üyesi olsam bile vicdanımın sesini dinlemeliyim ve orada partisine bakmadan hizmetin önünü açmalıyım" demek düşer. Başkada bir şey demek düşmez diye düşünüyorum. AK Partili'de olsan CHP'li de olsan fark etmez.

Önemli olan AK Partili, MHP'li ve CHP'li olmak değildir. Önemli olan bu ülkeyi milleti seven bir vatandaş olmaktır. Kimin adının önünde ne yazdığını şu veya bu partili yazdığının önemi yoktur. Biz bu ülkede 79 milyon insan şehrimizde 525 bin insan şehir merkezimizde ise 260 bin insan beraberce yaşıyoruz. Yoklukları sıkıntıları birlikte karşılıyoruz, birlikte göğüslüyoruz. Aynı şekilde bu ülkenin sevinçlerinde mutluluklarında birlikte yaşayacağız onları da birlikte paylaşacağız. Paylaştıkça acılarımızı azaltacağız. Sevinçlerimizi büyüteceğiz. Biz biriz beraberiz ve kardeşiz.  Bunun aksini ne kadar çok söylersek o kadar kaşımış oluruz. Bir yeri ne kadar çok kaşırsan önce kızarır sonra kabarır sonra da yara olur. Lütfen bu tür şeyleri tekrar tekrar konuşmayalım. Birbirimizi üzmeyelim. Milleti de üzmeyelim" diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


YENİ ROTA KONYA VE HACI BEKTAŞ


Çorum Belediyesi tarafından bir süre önce gerçekleştirilen gezi yapılacak yerler anketinin sonuçlarını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Meclis Toplantısında açıkladı.

Aralık ayında sonuçları belli olan ankette 4-5 yerin ön plana çıktığını kaydeden Başkan Muzaffer Külcü,  "Saat Kulesi önünde ve internette 'bundan sonra nerelere gezi düzenlememi istersiniz' diye hemşehrilerimize sorduk.  Anketimiz sonuçlandı. Çok yer yazıldı ama sonuç 4-5 yer üzerinde yoğunlaştı demek mümkün. Belediye olarak şimdiye kadar başta Çanakkale olmak üzere birçok kente 21 bin 059 kişiyi il dışı gezilere götürdük. Bu sene de 11 bin civarında hemşehrimizi Çanakkale'ye götürmüşüz.  Başka illere de az sayıda da olsa halkımızı gezilere götürmüşüz. Yeni programlarla anketimizin sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Yine birinci sırada yüzde 38 ile Çanakkale-Bursa bulunuyor.

İkinci sırada yüzde 21 ile Konya var. Üçüncü sırada yüzde 19 ile Şanlıurfa var. Dördüncü sırada ise yüzde 14 ile Nevşehir Hacı Bektaş bulunuyor. Bu oranlardan sonra arkadaşlarımızın yapmış oldukları bir hazırlık var. Urfa bölgesini uzak olması ve güvenlik nedenlerinden dolayı bu dönem planlamadık.  Çanakkale'ye yönelik olarak düzenlediğimiz gezilerimiz yine devam edecek. Bununla beraber Konya ve Nevşehir Hacı Bektaş bölgelerini de gezi programına aldık. Ocak ayı içinde ihalemizi yapacağız" dedi.


www.corumhakimiyet.net

 

 

 

Son Güncelleme: 06.01.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.