BELEDİYE NOSTALJİ YAŞATTI!

Çorumlu’nun dün gün boyu en sıcak gündemi su oldu. Sohbet ve muhabbetlerin bir bölümünde su kesintisinden kaynaklanan sorunlar esprili bir dille konuşuldu.

03 Mayıs 2016 Salı 12:58
 BELEDİYE NOSTALJİ YAŞATTI!


MUSTAFA DEMİRER/HABER GÜNCEL


Çorumlu’nun dün gün boyu en sıcak gündemi su oldu. Sohbet ve muhabbetlerin bir bölümünde su kesintisinden kaynaklanan sorunlar esprili bir dille konuşuldu.

HATLARDA BAKIM ÇALIŞMASI

Çorum Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Su Teknisyenliği Amirliği tarafından içme suyu depolarını besleyen besleyici hatta bakım ve onarım çalışması yapılacağından su kesintisine gidildi.

‘SABAH 08.00-AKŞAM 20.00’ DENİLDİ, AMA...

Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 08.00’de başlayacak olan su kesintisinin akşam saat 20.00’ye kadar devam edebileceği hatırlatılarak, su kesintisinden etkilenecek olan yerler Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Yavruturna Mahallesinin tamamı, Kale Mahallesi’nin tamamı, Üçtutlar Mahallesi (Binevler hariç) tamamı, Akkent Mahallesi’nin tamamı, Ulukavak Mahallesi'nin tamamı, Buharaevler Mahallesi'nin tamamı, Çepni Mahallesi'nin tamamı, Çöplü Mahallesi'nin tamamı, Kunduzhan Mahallesi'nin tamamı, Karakeçili Mahallesi'nin tamamı, Karakeçili Mahallesi'nin tamamı, Yeni Yol Mahallesi'nin tamamı, Cengiz Topel Caddesi ile Ata Caddesi arası tüm cadde ve sokaklar olarak duyuruldu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, kısa mesajla 
su kesintisi yapılacak bölgeler hakkında hemşehrilerini bilgilendirdi.

TEDBİR ALIN UYARISI YAPILDI

Ayrıca, su kesintisi yapılacak yerlerde ikamet edenlerin mağdur olmamaları için gerekli önlemleri almaları istendi.

KESİNTİ 5 SAAT UZADI

Belediye’nin sabah saat 08.00’de başlayıp akşam saat 20.00’de su kesintisinin sona ereceğini, yani şebekeye su verileceğini duyurmasına rağmen, açıklanan saatte çeşmeler yine akmayınca Çorumlular haklı olarak sabırsızlandı. Telefona sarılan vatandaşlar, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile 153 Alo Zabıta’yı arayarak bilgi almaya çalıştı. Akşamın ilerleyen saatlerinde umutlar tamamen kesildi. Kesintiden haberli olan ve tedbirini alan vatandaşlar dahi susuz kaldı. Çünkü deposu olmayanlar irili ufaklı kap-kacaklara doldurdukları suyu da artık tüketmişlerdi.

HANIMLAR, BEYLER, ÇOCUKLAR PROBLEM YAŞADI

Su kesintisinin uzaması nedeniyle ihtiyaç gidermek isteyen bazı vatandaşlar evinin dışına çıkarak umum tuvaletleri kullandı. Bulaşıklarını mecburen biriktiren hanımlar çeşmeler den su akmayınca problem yaşadı. Sabah işe gidecek olan beyler sakal tıraşı olamadı. Kreş ve anaokulu çocukları ertesi gün okullarına hazırlanmakta zorluk çekti.

BELEDİYE NOSTALJİ YAŞATTI

Suları tamamen tükenenler parklarda ve caddelerde bulunan sokak çeşmeleri önünde ellerinde pet şişelerle sıraya geçti. Çorumlular uzun yıllar sonra Çorum Belediyesi sayesinde nostalji yaşamış oldu.

SULAR GECE GELDİ

Çorum Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Su Teknisyenliği Amirliği şebeke bakım ve onarım çalışmalarını dün saat 16.00 itibariyle tamamladı. Her iki arıtmadan şebekeye su verildi. Ancak hat çok büyük ve geniş olduğu için suyun depolarda, borularda birikmesi yaklaşık 5 saat zaman aldı. Bütün bu nedenlerle sular gece saat 01.00’de çeşmelere ulaştı. Lâkin bazı apartmanların su borularında hava basıncı nedeniyle gece boyunca gürültü oldu. Vatandaş su kesintisi mağduriyetinden hemen sonra uyku problemi yaşadı.

KIYMETİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Su kesintisi sorun ve nostalji yaşattı, ancak önemli bir faydasının olduğu söylenebilir. Olağanüstü durumlar dışında 365 gün çeşmelerimizden kesintisiz akan içme ve kullanma suyunun kıymeti tam 17 saat aralıksız süren kesintinin ardından daha iyi anlaşıldı. Suyun hayat olduğu, fütursuzca israf edilmemesi gerektiği farkındalığı oluştu.

Son Güncelleme: 04.05.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köşeci 2016-05-03 23:36:56

nostaljiyi yaşamasına yaşadıkda kıymette bildik bide şu sular pis olmazsa içemiyoruz mustafa bey bide bunu ele alın siz yazmazsanız bizi kimse duymaz