Belediye pazarı kapattı!

Çorum’un en köklü halk pazarı olan ‘Çarşamba Pazarı’ mevcut yerine veda etti.

12 Ocak 2017 Perşembe 11:50
 Belediye pazarı kapattı!

Çorum’un en köklü halk pazarı olan ‘Çarşamba Pazarı’ mevcut yerine veda etti.

Bölgedeki tadilat ve dönüşüm çalışmaları nedeniyle taşınması gündeme gelen Çarşamba Pazarı, İdare Mahkemesi’nin aldığı son kararla dün alışverişe kapatıldı.


Pazar esnafının başvurusu üzerine geçtiğimiz aylarda yürütmeyi durdurma kararı alan Mahkeme, Çorum Belediyesi’nin sunduğu belge ve gerekçelere dayanarak yeni bir karar verdi.


Mahkeme kararının ardından mevcut pazar yerinde zabıta ve polis ekiplerince tedbir alındı. Pazar yerine gelen esnafın tezgah açmasına izin verilmezken süt ürünleri pazarlayan bazı vatandaşlarınsa Hürriyet Parkı arkasındaki eski Katık Pazarı’na sevk edildi.


Belediye yönetiminin yeni Pazar yeri alternatiflerini sunduğu, bu konuda esnaf temsilcilerinin görüşlerini bildirmesinin beklendiği öğrenildi.



Son Güncelleme: 12.01.2017 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.