Belediye su şebekesini yeniliyor

Çorum Belediyesi, Bahabey Caddesi, Höyük Caddesi, Aksaray Caddesi...

01 Eylül 2015 Salı 16:49
 Belediye su şebekesini yeniliyor


Çorum Belediyesi, Bahabey Caddesi, Höyük Caddesi, Aksaray Caddesi, Aksaray Sokaklar ve Zafer Sokaklarda içme suyu şebekesinin eski olmasından dolayı yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla şebekenin 11 km'lik bir bölümünde yenileme çalışması başlattı.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Aksaray Sokaklarda çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, "Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz ekipleri Bahabey Caddesi, Aksaray Caddesi, Höyük Caddesi ve bağlı sokaklarda içme suyu şebekesinin eski ve yetersiz olduğunu tespit etti. Bizde konuyu belediye olarak ele aldık ve gerekli çalışmaları başlatarak bu bölgede toplamda 11 km uzunluğundaki şebekenin değiştirilmesi için ihale yaptık. Bölgeye yapılacak olan içme suyu hattına, 630mm'lik ana şebeke, 280mm'lik dağıtıcı ve 110 - 160mm'lik yan kol borularını döşeme çalışmasını başladık. Bölge içme suyu şebekesinde oluşabilecek her hangi bir arıza durumunda bölgenin suyunu komple kesmek yerine, lokal kesintiler yaparak arızaya müdahale etmek için 260 noktaya loger vana, 7 adet yangın hidrantı, 45 tane şebeke hattı vanası, bölgede kullanılan suyun miktarını ölçecek 1 adet debimetre takacağız. Bu çalışmanın Çorum Belediyesi'ne maliyeti 850 Bin TL." dedi ve yenileme işlemlerini 2 aylık bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.


İçme suyu şebekesi yenileme çalışmaları esnasında karşılaştıkları eskimiş olan abone borularının da yenileneceğini belirten Zahir, bölge halkının çalışmalara göstermiş oldukları anlayış için teşekkür etti. Ayrıca Zahir'in ziyareti esnasında, güzel başlayan çalışmaların kazasız devam etmesi için kurban kesildi, dua edildi.


 

 

 

Son Güncelleme: 01.09.2015 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.