Belediye tarihi evi satın alacak

Belediye Meclisi, Başkan Muzaffer Külcü’ye gayrimenkul satın alma yetkisi verdi.

13 Nisan 2014 Pazar 18:54
 Belediye tarihi evi satın alacak


Belediye Meclisi, Başkan Muzaffer Külcü’ye gayrimenkul satın alma yetkisi verdi.

Üçtutlar Caddesi üzerinde bir kısmı yıkılan tarihi bina, belediye tarafından satın alınacak. Hatırlanacağı üzerine yaklaşık bir ay önce, bir vatandaşın üzerine bir kısmı yıkılmıştı.

Binanın geri kalan kısmının yıkılmasına Anıtlar Yüksek Kurulu’nun izin vermemesi üzerine devreye giren belediye, binayı satın alarak, mevcut riski ortadan kaldırmaya karar verdi.

Bina malikleriyle yapılan görüşmenin ardından, satın alma kararı alan belediye, metruk hale gelen tarihi bina ile birlikte çevresinde bulunan iki tarihi binayı da satın alarak restore ettirecek.

Söz konusu kararla birlikte, hem büyük bir risk ortadan kaldırılırken, hem de Çorum’a bir kaç tane daha tarihi bina kazandırılmış olacak.





Son Güncelleme: 14.04.2014 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.