Belediye, yaban hayvanlarını unutmuyor

Soğuk havaların hüküm sürdüğü bugünlerde Çorum Belediyesi yaban hayvanlarını unutmadı.

07 Ocak 2016 Perşembe 16:33
 Belediye, yaban hayvanlarını unutmuyor

Soğuk havaların hüküm sürdüğü bugünlerde Çorum Belediyesi yaban hayvanlarını unutmadı. 

Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, doğal ortamlarında yiyecek bulmak için zorlanan kuş ve diğer yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyor.

Doğal dengeyi bozmadan yaban hayvanlarına yiyecek bıraktıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Kış şartların ağır geçtiği dönemlerde yaban hayvanları yeterince beslenemiyor. Çorum Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Bu sebeple şehrin çeperlerindeki ağaçlık alanlara barındırdığı hayvan türlerine göre yem bırakıyoruz. Bu yemleme işlemi ekiplerimiz tarafından belirli aralıklarla tekrarlanıyor.” dedi.

Candan, doğaya yem bırakma işleminin doğal beslenme kaynaklarının azalmasıyla birlikte yaban hayatının sürekliliği için gerekli hale geldiğini ifade etti ve bu işlemin kış boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.


Son Güncelleme: 07.01.2016 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.