‘Belediyeciliği Erdoğan’dan öğrendik’

AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen Ocak ayı İl Danışma Meclisi’ne katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarda belediyeciliğin piri Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldıklarını söyledi.

09 Ocak 2017 Pazartesi 15:20
 ‘Belediyeciliği Erdoğan’dan öğrendik’


AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen Ocak ayı İl Danışma Meclisi’ne katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarda belediyeciliğin piri Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldıklarını söyledi.

Külcü, “Belediyeciliği de, siyaseti de pirimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Ne gördükse ondan gördük. Ne yapıyorsak ondan öğrendik. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da işlerimizi güçlerimizi öyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Belediye basın biriminden yapılan açıklamaya göre; 2009 yılından beri Çorum’a çok önemli hizmetler yaptıklarına inandığını belirten Başkan Külcü, ilk kez geçen ay başlattıkları çalışma ile her ay bir müdürlüğün faaliyetini öne çıkaracaklarını belirtti. 9 yıldan beri Çorum’da gerçekleşen Belediyecilik hizmetlerini kendisinin bile bazen saymada zorluk çektiğini ifade eden Başkan Külcü, “Aralık ayında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün faaliyetlerini tanıtmak için bir basın toplantısı düzenledik. Bir ay boyunca, Hoş Geldin Bebek ziyareti, Gıda Bankası, Evde Temizlik Hizmeti, Engellilere yönelik hizmetler gibi birçok çalışmamızı hazırlanan kitapçıklarla, gazete, internet, sosyal medya, televizyon gibi birçok alanda anlattık. Sosyal belediyecilik alanında yılda 20 milyon TL civarında yardım dağıtıyoruz. Ocak ayı itibari ile de Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün çalışmalarını anlatmaya başladık.” dedi.


TEMİZ ŞEHİR ÇORUM


Çorum’un yıllardan beri Türkiye’nin en temiz şehirlerinden birisi olarak bilindiğini hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, temizlik çalışmalarında memnuniyet oranlarının da görevi devraldıkları yıla göre yüzde 35 artarak % 86’lara varan bir memnuniyet oranına ulaştığını vurguladı.


Temizliğini yaptıkları 43 köy ile birlikte 270 bin nüfusa hizmet verdiklerini dile getiren Başkan Külcü, “Türkiye’de mahalle temizliği yapan sayılı Belediyelerden birisiyiz. Önceden süpürge aracı sokağa girer, araç parkları yüzünden yolu temizleyip giderdi. Şimdi ise Çorum’un daha temiz olması için 30-40 personelimiz mahallelerimize gidiyor 2213 sokağımızın her birini temizliyor. 2014 seçimleri öncesi söz verdiğimiz tüm projelerimizi bir bir tamamlıyoruz. İhalesini yapmadığımız 3-4 tane işimiz kaldı. Onları da bahar ayı ile birlikte bitireceğiz. 2018 yılının sonbahar aylarına geldiğimiz de bitiremediğimiz hiçbir işimiz kalmayacak” dedi.


VATAN TOPRAĞININ HER KARIŞI MUKADDESTİR


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Danışma Meclisi toplantısında Sarıkamış şehitlerini de unutmadı.


Sarıkamış Harekâtının 102. yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “Allahü Ekber Dağları ağır kış şartlarının hakim olduğu eksi 40 dereceye varan soğuğun yaşandığı bir coğrafyadır. Kimine göre strateji hatası kimine göre ihtirasların kurbanı, kimine göre de beklenmeyen hava muhalefeti. Kucağındamühimmat sandığıyla yürüyen asker kucağındaki sandıkla beraber donmuştur. Nöbet bekleyen nöbetçi ayakta nöbet beklerken donmuştur. Böylesine bir hüzün tablosuna dönüşmüştür. Bizim için vatan toprağının her karışı mukaddestir. Canımızı veririz ama toprağımızın bir parçasını, bu vatanın çakıl taşını kimseye vermeyiz. Dünböyleydi, bugün de böyle. Allah’ın izniyle yarında böyle olacak. Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz” dedi.


HAK YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Çorum Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde Halep’e gönderdiği 15 tır yardım malzemesi ile ilgili de bilgiler veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Biz oradaki mazlum kardeşlerimizin yarasına merhem olmak, derdine deva olmak niyetindeyiz. 6 yıldır süren savaşın meydana getirdiği bu tahribata bir son vermek, son veremesek de acılarını dindirmek için bir katkı sağlamaya çalıştık. Türkiye’miz 6 yıldır hep ensar ruhuyla hareket ediyor. Bizde Türkiye’mizin bu vizyonuna katkı sağlamaya gayret ediyoruz.” dedi.


Külcü, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve AK Parti teşkilatları ile belediyelerinin bu hak yolda yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


 

Son Güncelleme: 09.01.2017 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.