Belediye’den 20 semt parkı daha

Çorum Belediyesi,semt parkı ve büyük parklarla şehri donatmaya devam ediyor. Belediye, park ve yeşil alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

03 Ağustos 2017 Perşembe 15:11
 Belediye’den 20 semt parkı daha


Çorum Belediyesi,semt parkı ve büyük parklarla şehri donatmaya devam ediyor. Belediye, park ve yeşil alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


2009 yılından beri 185 modern semt parkını Çorum halkının kullanımına sunduklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Çorum’u yeşil bir kent haline getirmek için modern parklar, semt parkları, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları yapıyoruz” dedi.


2017 yılında da 20 semt parkı yapma hedefi diyen Zahir, “6 tane semt parkımı tamamladık. 7 tanesinin de inşaatı devam ediyor. 4 tanesinin ihale çalışmaları devam ederken, 3 parkın da projeleri hazırlanıyor. Yaptığımız semt parklarımızla hemşehrilerimiz rahat bir nefes alıyor. Çocuk oyun alanları ile çocuklar oyuna doyuyor.” dedi. Zahir, parklarda yaptıkları aydınlatma sistemleriyle yaz aylarında Çorum halkının akşam geç saatlere kadar bu parkları kullanabildiklerinin altını çizerek “Özellikle yaz aylarında akşamları parklarımız bu aydınlatma sayesinde cıvıl cıvıl oluyor.” dedi.


Yeşiller içinde spor yap


Belediye Başkanı Yardımcısı Alper Zahir “Vatandaşlarımızın sporlarını daha kolay ve ulaşılabilir olarak yapmaları için uygun olan semt parklarımıza da yürüyüş yolları ve fitness aletleri yapıyoruz. 38 parkımıza 41 takım fitness aleti 5 parkımıza da engelli kardeşlerimiz için spor aletleri yaptık. Yürüyüş yollarımız ile halkımız sağlıklı ve konforlu bir ortamda spor ve yürüyüş yapma imkânına kavuştu. 2017 yılında yapımına başladığımız ve başlayacağımız parklarımızda da bu çalışmalarımız artarak devam edecek.”diye konuştu.


Son Güncelleme: 03.08.2017 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.