Belediye’den Akkent’te 2000 kişilik iftar

Çorum Belediyesi Akkent Mahallesi'nde yaklaşık 2.000 mahalle sakinini muhabbet sofrasında buluşturdu.

23 Haziran 2016 Perşembe 14:35
Belediye’den Akkent’te 2000 kişilik iftar

Çorum Belediyesi Akkent Mahallesi'nde yaklaşık 2.000 mahalle sakinini muhabbet sofrasında buluşturdu.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları tüm hızıyla devam ediyor. Akkent Mahallesi’nde yapılan iftar yemeği coşkulu bir havada geçti. Mehter gösterisi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler ile başlayan Akkent Mahalle iftarına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Akkent Mahallesi Muhtarı Necip Güler, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, iftar öncesi yaptığı konuşmada dolu dolu bir Ramazan ayı yaşadıklarını ifade etti. Ramazan ayı nedeniyle bu yıl değişik programlar yaptıklarını ifade eden Başkan Külcü, "Erkek ve kız öğrencilerimizle yurtlarda iftar, gençlerimizle sahur programları yaptık. Çorum Belediyesi tarafından evleri temizlenen ulu çınarlarımızla iftarlar yaptık. Her yıl 25 bin fazla kardeşimizle gönül ve muhabbet sofralarında bir araya geliyoruz. Biz bu sofralarda, bu masalarda aşımızı yemeğimizi paylaşmıyoruz. Burada biz dostluğumuzu, kardeşliğimizi, sevgimizi paylaşıyoruz. Bunların adı yemek masası değil, muhabbet sofralarıdır.” dedi.

2010 yılından beri düzenledikleri mahalle iftarlarında aynı sevgi ve muhabbetle karşılaştıklarını belirten Başkan Külcü, “Kurulan sofralarda geleneklerimizi yaşatıyoruz. Çocuklarımız orucun nasıl tutulduğunu görüyor. İftarın nasıl yapıldığını görüyor. Mahalledeki birliğin beraberliğin kardeşliğin buralarda nasıl tesis edildiğini evlatlarımız bizzat yaşayarak sizlerde görüyorlar. Bizimle bu sofralarda buluşan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Paylaştığımız yemeğimiz aşımız değil dostluğumuz, kardeşliğimizdir. Biz de sizlerden aldığımız enerji ile güçle hizmetlerimizin sayısını artıyoruz. Mahalle muhtarımız sizlerden gelen talebini bizlere iletti. Bizler de mahallelerimize yapacağımız mahalle mescitlerimizden bir tanesini Akkent Mahallesi'nde uygun olan bir yere yapacağız." dedi.

Akkent Mahallesi Muhtarı Necip Güler de yaptığı konuşmada Belediye’nin mahallelerine yaptığı çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Necip Güler, Başkan Külcü’ye ayrıca çiçek takdim etti.

Çocuklara, Ramazan Çocuk Dergisi hediye etti


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Akkent mahalle iftarı sonrası Belediye tarafından hazırlanan Ramazan Çocuk Dergisi’ni iftara katılan çocuklara hediye etti. Ramazan ayına özel olarak hazırlanan ve içerisinde çocukların anlayabileceği şekilde teravih namazı, iftar, sahur gibi çok sayıda konuyu içeren Ramazan Çocuk Dergisi'ni alan çocuklar, Başkan Külcü’ye teşekkür ederek sevgi gösterilerinde bulundu.









Son Güncelleme: 23.06.2016 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.