Belediye’den “Asırlık Çınarlara Vefa”

Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında önemli hizmetlerine devam ediyor.

18 Mart 2016 Cuma 17:56
 Belediye’den “Asırlık Çınarlara Vefa”


Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında önemli hizmetlerine devam ediyor.


Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yıl boyu yaşlıları ziyaret ederek hem yaşlıların gönüllerini hem de dualarını alıyor. Gönüllülerle birlikte 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında yaşlı ziyaretlerini yoğunlaştıran Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaşlı ziyaretlerine katılmak isteyen gönüllülerin kendilerine başvurabileceklerini belittiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, evde bakım hizmeti alan 413 aileye temizlik hizmetinin dışında belli aralıklarla ev ziyaretlerinin devam ettiğini belirterek “Ziyaret ettiğimiz evlerde yaşlı ailelerle sohbetler edip, dertlerini dinliyoruz. Büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi ve merhamet, bizi biz yapan değerlerimizdir. Çorum Belediyesi olarak sadece yaşlılar haftasında değil her zaman büyüklerimizin yanınızdayız.” dedi.

Uzmanlara göre yaşlılarda en sık görülen rahatsızlıklardan birisi olan Alzhimer’i tetikleyen etkenlerin başında yalnızlığın geldiğini belirten Zeki Gül, “Ailemizdeki, çevremizdeki yaşlıları ziyaret edelim. Aynı apartmanda, aynı mahallede oturan büyüklerimizi de koruyup kollayalım. Gençlerimize örnek olalım.” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu ile Turhan Candan’ın eşi Havva Candan da sık sık yaşlı ziyaretlerine katılarak yaşlılarla sohbet edip, hal hatır sormayı ihmal etmiyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 18.03.2016 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.