Belediye’den borç hatırlatması

6552 sayılı kanun gereği Belediyeye borcu olan vatandaşlar, borç yapılandırması için müracaatlarını sürdürüyor.

11 Kasım 2014 Salı 16:34
 Belediye’den borç hatırlatması

6552 sayılı kanun gereği Belediyeye borcu olan vatandaşlar, borç yapılandırması için müracaatlarını sürdürüyor. Borç yapılandırma birimine şu ana kadar 1.500’den fazla kişi borçlarını yapılandırmak için başvurdu.

31 Aralık 2013 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçlarının kanun kapsamında yapılandırılabileceğinin altını çizen Ahmet Yabacıoğlu, “Kanuna göre borçların yapılandırılması 6-9-12-18 ay taksitler halinde olabileceği gibi peşin de yapılabilmektedir. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yerine enflasyon oranında hesaplama suretiyle borçlar yapılandırılacak.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, vergi borcu affı olarak bilinen 6552 sayılı kanun ile vatandaşların su, emlak ve çevre temizlik vergi borçlarını da yapılandırabileceklerinin altını çizdi. Çıkarılan yasanın borcu olan vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Ahmet Yabacıoğlu, “Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz yapılandırma servisinde günde ortalama 100 vatandaşımızın yapılandırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Borcu olan vatandaşlarımız için büyük bir fırsat. 1.500’den fazla hemşehrimiz şu ana kadar yapılandırma işlemleri için bize başvurdu ve işlemini gerçekleştirdi.” dedi.

İnternetten ve kredi kartı ile ödeme imkânı

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, yapılandırılan borçların internet üzerinden ve kredi kartı ile taksitle de ödenebileceğini söyledi. Yapılandırma zamanına bakılmaksızın 1. taksit ödemesinin Aralık 2014’te başlayacağının altını çizen Yabacıoğlu, bu nedenle yapılandırmanın son güne bırakılmamasını, son günlerde yaşanabilecek olası sıkışıklığa meydan verilmemesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını vurguladı. 

Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların bir an evvel Belediyeye başvurarak yapılandırmalarını tamamlamalarının gerektiğini ifade eden Yabacıoğlu, “Kanuna göre yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekmektedir. Ödeme süresi henüz geçmemiş olan borçlar, bu kanun kapsamında yer almamaktadır.” dedi. 







Son Güncelleme: 11.11.2014 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.