Belediye’den Boşnak öğrencilere kırtasiye yardımı

Eğitime verdiği desteği her platformda ortaya koyan Çorum Belediyesi, gönderdiği kırtasiye yardımlarıyla ülke dışında da çocukların okul sevincine ortak oluyor.

27 Eylül 2016 Salı 15:26
Belediye’den Boşnak öğrencilere kırtasiye yardımı

Eğitime verdiği desteği her platformda ortaya koyan Çorum Belediyesi, gönderdiği kırtasiye yardımlarıyla ülke dışında da çocukların okul sevincine ortak oluyor.

Çorum Belediyesi tarafından Bosna Hersek’e gönderilen kırtasiye yardımı, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Bosnalı öğrencilere ulaştırıldı. Türkçeyi seçmeli ders olarak alan 6 bin Boşnak çocuğa kırtasiye yardımı ulaştırdıklarını kaydeden Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Daha önce Bosna Hersek’e gidip oradaki okulları ve öğrencileri ziyaret ettik. Gördük ki Bosna halkı ve özellikle de çocuklar Türkiye’yi ve Türkçeyi gönülden seviyor. Türkçeyi seçmeli ders olarak alıyorlar. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız dedik ve onların kırtasiye ihtiyaçlarını Çorum Belediyesi olarak karşılamak amacıyla daha önce gönderdiğimiz 4000 çanta kırtasiye malzemesine 2000 çanta daha ilave ettik. Boşnak öğrencilere yardımlarımızı ulaştırdık. Onların gözlerindeki mutluluk, bizim de mutluluğumuz oluyor.” dedi.


En son gönderilen 2000 çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımının Hırvatların yoğunlukta yaşadığı Orta Bosna Kantonuna bağlı Vitez, Travnik ve Novi Travnik şehirlerinde yapıldığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Bosna Hersek genelinde devlet okullarında Türkçeyi seçmeli ders olarak alan 6000 öğrenciye dağıtıldığını vurguladı.


Çorum Belediyesi tarafından Boşnak öğrencilere 2 bin cetvel seti, 4 bin çizgili defter, 4 bin kareli defter, 24 bin kurşun kalem, 24 bin kırmızı kalem, 2 bin silgi, 2 bin kalemtıraş, 2 bin okul çantası dağıtıldı.


Başkan Külcü, kırtasiye malzemelerinin Bosnalı çocuklara ulaştırılmasında emeği geçen Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Koordinatörü Ümit Avcı, Halkla İlişkiler Sorumlusu hemşehrimiz Şehmuz Altın ve enstitü çalışanlarına teşekkür etti.

 


Son Güncelleme: 27.09.2016 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165