Belediye’den emlak ve ÇTV uyarısı

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak ve Çevre Temizlik Vergileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

27 Mayıs 2016 Cuma 15:58
Belediye’den emlak ve ÇTV uyarısı

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak ve Çevre Temizlik Vergileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Emlak ve ÇTV ödemelerinin ilk taksidinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğunu belirten Yabacıoğlu, ikinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceğini hatırlattı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binaların da ÇTV’ye tabi olduğunun altını çizen Ahmet Yabacıoğlu, “2014’ten beri konutların çevre temizlik vergisi su faturaları ile birlikte tahsil ediliyor. İşyerlerinin ÇTV’si ise metre kare ve personel sayısı dikkate alınarak Maliye Bakanlığı’nın belirlediği tarifeye göre belirleniyor. İlk taksit 31 Mayısa kadar, ikinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Mükelleflerimiz cezalı duruma düşerek herhangi bir mağduriyet yaşamaları için, anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri, belediye vezneleri, ve corum.bel.tr adresinden online olarak 31 Mayıs mesai bitimine kadar vergilerinin ilk taksitlerini ödeyebilirler.” dedi.

 

Son Güncelleme: 27.05.2016 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.