Belediye’den katkı payı açıklaması

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları kapsamında vatandaştan alınan Katkı Payı ücretlerinde adaletsizlik yapıldığı yönünde bazı yerel gazetelerde çıkan haberlere açıklık getirdi.

13 Kasım 2015 Cuma 17:28
 Belediye’den katkı payı açıklaması


Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları kapsamında vatandaştan alınan Katkı Payı ücretlerinde adaletsizlik yapıldığı yönünde bazı yerel gazetelerde çıkan haberlere açıklık getirdi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan V. Ahmet Yabacıoğlu, “Belediyemiz tarafından Zafer - Aksaray Sokaklarda yapılan içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarıyla ilgili yapılan haberde, çalışmalar neticesinde vatandaştan alınan Katkı Payı ücretlerinde adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle tepkiler olduğu şeklinde bir bilgi yer almakta.


Katkı Payı ücretlerinde herhangi bir adaletsizlik söz konusu değildir. Yapılan hat yenileme çalışmaları halkımızın yaşam kalitesini daha da yükseltmek amacıyla yapılmaktadır. Çalışmalar belediyenin görev ve sorumluluğu içerisinde olduğu için vatandaştan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak ana şebeke hatlarından meskenlere kadar çekilen içme suyu abone hatlarının tüm masrafları yasal olarak vatandaşların sorumluluğundadır. Ayrıca parsel sınırı içerisinde kalan ve sayaçlara kadar olan kısım da hesaplamalara dahil edilmemektedir. Katılım Payı, götürülen hizmetlerin bir kısmının vatandaştan alınmasıdır. Bu da hesaplanırken yapılan harcamaların mevcut parsellere isabet eden kısımları için alınır. Tüm parsellere yapılan işlemler ve kullanılan malzemeler aynı olduğu için parsel içerisinde bulunan yapının büyüklüğü dikkate alınmaz, dolayısıyla tek katlı ve ya çok katlı binalar arasında ayrım yapılmaz ve parsel bazında ücretlendirme yapılır." dedi.


“Vatandaşımıza dağıtılan tebligatlarda belirtildiği üzere alınacak olan katkı payı, abone hattının çekilmesinde kullanılan kazı, dolgu, malzeme, bağlantı, işçilik vb. kalemleri kapsamaktadır” diyen Yabacıoğlu, belirtilen bu kalemlerin ücret tarifesinin Belediye Meclis Kararına göre hesaplandığını ifade etti.

Son Güncelleme: 13.11.2015 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165