BELEDİYELER HALKLA BİRLİKTE HAREKET ETMEK ZORUNDA, ÇÜNKÜ…

Çorum Belediyesi, Gazi ve İnönü Caddesi'nde yaşanan otopark uygulamasının seyri konusunda anket çalışması başlattığını duyurdu.

29 Ekim 2016 Cumartesi 13:36
 BELEDİYELER HALKLA BİRLİKTE HAREKET ETMEK ZORUNDA, ÇÜNKÜ…


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Çorum Belediyesi, Gazi ve İnönü Caddesi'nde yaşanan otopark uygulamasının seyri konusunda anket çalışması başlattığını duyurdu.

BAŞKAN ÇORUMLU’YA SORUYOR

Belediye Basın Birimi aracılığıyla açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uzun yıllardan beri gündemde olan Gazi ve İnönü Caddelerindeki otopark uygulamasının nasıl devam etmesi gerektiğini düzenledikleri anket çalışması ile Çorum halkına sorduklarını ifade etti.

ANKET YAPILIYOR

Külcü’nün verdiği bilgiye göre, Gazi ve İnönü Caddelerinde trafik sorununu çözmek için belediye web sitesi, sosyal medya hesapları, iki caddede faaliyet gösteren esnaf ve Belediye binası yanında bulunan havuzlu parkta Çorumlular’a sorular yöneltilerek görüşleri alınıyor.

BU SÖZLER ÇOK İDDİALI

Külcü, iddialı bir çıkışla, anketlerden çıkacak olan sonucu emir telakki edeceğini belirterek, “Çünkü nihayetinde biz milletin temsilcisiyiz. Anket ve referandum çalışmalarının ardından, Emniyet ve Valiliğimiz ile koordinasyon içerisinde bu çalışmamızı tamamlayacağız." şeklinde sözlerini tamamlıyor.

GÜZEL OLAN TARAF

Çorum Belediyesi ve Belediye Başkanı Külcü’nün Gazi ve İnönü Caddesi’nde yıllardır yaşanılan problemin çözümü hususunda somut adım atması ve Çorumlu’ya danışması mevzunun güzel tarafı.

HAFIZALARI ZORLARSAK HATIRLARIZ

Belediye başkanlığının ikinci döneminde 7 yılı geride bırakan Külcü’nün pek alışık olmadığımız ‘Çorumlu’nun fikrini alma’ yöntemine daha önce eski Terminalin önünden geçen caddenin isminin verilmesi (Akşemseddin Caddesi) ve Belediye Sarayı’nın (Farabi Caddesi veya İskilip Yolu üzeri) yerinin tespitinde başvurduğunu hafızalarımızı zorlarsak hatırlanabilir. Külcü’nün tartışmalı birçok konuda halkın görüşünü alma ihtiyacı duyduğunu pek söyleyemeyiz. Hatta daha çok halka rağmen bazı icraatlar yaptığını biliyoruz.

YÖRE SAKİNLERİNİN BEKLENTİSİ

Lâkin, şehirleşme ve beraberinde getirdiği sorunların çözümünde yerel yöneticilerin bilhassa kent geleceğini ilgilendiren tartışmalı mevzularda halka daha fazla başvurma alışkanlığını kazanması beklentisi artıyor.

ELEŞTİRİ, TALEP, ŞEFFAFLIK VE HESAP VERİLEBİLİRLİK

Çünkü vatandaş kendi iradesiyle işbaşına getirdiği yerel yöneticinin eleştiri ve taleplerini dikkate almasını, şeffaf ve hesap verebilir olmasını arzu ediyor. Aksi takdirde ya tepki gösteriyor ya da küsüyor.

SOĞUMAYA BIRAKILAN STAD MESELESİ

Yeniden Çorum’a dönersek, mesela Külcü’nün şu an soğumaya bıraktığı memleketin istikbalini etkileyecek olan Şehir Stadı’nın 25-30 kat nizamında konut ve ticaret alanı olarak imara açılması planı hakkında hemşehrilerinin görüşlerini alması beklenebilir.

İLK AKLA GELEN DİĞER ÖRNEKLER

Veyahut AVM şehir merkezine mi yoksa çevre yolu üzerine mi yapılsaydı şehircilik açısından daha mı isabetli olurdu?

Benzer şekilde Traktörcüler Sitesi’nin kentin vitrini olan Çevre Yolu üzerine yapılması tasarrufu bu memlekette yaşayanlara sorulabilirdi.

Yazıçarşı’da cezaevi yıkıldı, üzerine modern bir park yapıldı. Parkın altına otopark yapılmasının gerekliliği üzerinde Çorumlu ile istişare edilebilirdi.

Defterdarlık Kampüsü’nün TOKİ Başkanlığı’na devredilen ve lüks konut imarına açılan eski askeri kışla alanına işaretlenmesi hususunda Çorumlu’nun görüşü alınabilirdi.

Zeminiyle ilgili tartışma yaşanan Yaydiğin Yolu üzerindeki yaklaşık 450 dükkanın daha uygun bir alana yapılması fikri esnafa ve vatandaşa danışılabilir, ortak akılla hareket edilebilirdi.

HALKI ÇÖZÜM ORTAĞI GÖREBİLİRLERSE

Örnekleri çoğaltmak mümkün olmakla beraber, yerel yöneticilerimiz kendilerini o makama getiren iradeyi dikkate alıp çözüm ortağı olarak görebilirse işte o zaman memleketi tutabilene aşk olsun…

Son Güncelleme: 01.11.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birbilen 2016-10-29 15:50:56

Sayın Külcü hem mühendis hem Plancı hem ekonomist hem avukat hemde başkannn . Siz daha mı iyi bileceksin

Avatar
çorum 2016-10-29 15:53:28

Fazla yazmayın bence hakimiyet i satın aldı. Habercim 19 u da alır. :))

Avatar
allah ıslah etsin 2016-10-31 09:26:25

valla çorumlu siyasetçilerimizin artık çorumu kesinlikle sevmediklerine kanaat getirdik stadın yerini konut alanı yaptırmayı düşünenler aklını kaybetmiş olmalı biz artık bıktık bunlardan hepsi ya çorum için çalışsınlar ya da defolup gitsinler kimse toprağın altını düşünmüyor allah ıslah etsin ne diyelim yazık...