Belediye’nin gündemi TRAFİK

Kısa adı TUSELOG olan Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı kapsamında başlatılan...

22 Mayıs 2015 Cuma 12:12
 Belediye’nin gündemi TRAFİK


Kısa adı TUSELOG olan Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı kapsamında başlatılan ‘Çorum’da Toplu Taşımanın İyileştirilmesi ve Otobüs Güzergâhlarının Yeniden Düzenlenmesi Projesi’ adım adım ilerliyor. Proje kapsamında Turgut Özal İşmerkezi salonunda yerel katılımcılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 


www.corumhakimiyet.net’te yer alan Gülesin Ağbal Demirer’in habere göre, Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, Çorum Ulaş AŞ Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerin katıldığı toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan öncelikle toplantının amacı hakkında bilgi verdi. 


Candan’ın ardından Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Maz, projenin başlayışı, amacı, hedefi, aşamaları ve yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı. 


EN ÇOK ŞİKÂYET TRAFİK VE ULAŞIMDAN


Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Maz,Türkiye ile İsviçre’nin yaklaşık 9 yıldır yerel yönetimlerde vatandaş katılımcılığını artırmak için çeşitli alt başlıklarda işbirliği yaptığını, bu kapsamda Çorum’un da aralarında bulunduğu 6 belediyenin pilot bölge olduğunu hatırlattı. Maz, yerel yönetimlerde karar alma ve uygulama süreçlerinde katılım mekanizmasına vatandaşın etkin katılımının sağlanmasını amaçlayan proje için öncelikle kentte vatandaşın daha çok şikâyetçi olduğu konuları belirlediklerini anlatarak, “Ankara’dan gelen uzmanların da katıldığı toplantılarda öncelikle stratejik plan çalışması yaptık.  Ele almamız gereken konuları bilerledik. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşümlerde en çok şikayet konularının ulaşım ve kentsel altyapı olduğunu belirledik." dedi.


Anket sonuçlarının da paylaşıldığı toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile devam etti.




Son Güncelleme: 22.05.2015 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165