'Ben bu davadan vazgeçmem'

15 Temmuz'da hem eşini hem oğlunu şehit veren Nihal Olçok, Silivri'deki davaları takip ediyor

09 Ekim 2017 Pazartesi 21:40
'Ben bu davadan vazgeçmem'

15 Temmuz şehitlerinden hemşehrimiz  Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etmek üzere Silivri'ye gitti.. Nihal Olçok, bugüne kadar sadece bir davadan vazgeçtiğini söyleyerek, “Davadan çekilmemin sebebi Abdullah’a gebe olmamdı. O zaman Abdullah karnıma düştü, o davalardan çekildim. Şimdi Abdullah’ın kanı yere düştü ben bu davalardan vazgeçmem. Biz geçmeyiz, İnşallah Türkiye geçmez” diye konuştu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün başladı. Duruşmayı takip etmek için Silivri’ye gelen reklamcı Erol Olçok'un eşi Abdullah Tayyip Olçok’un da annesi Nihal Olçok basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BUGÜNE KADAR SADECİ BİR DAVADAN VAZGEÇTİM

Davayı hep takip ettiklerini, hep burada olduklarını söyleyen Olçok, bugüne kadar sadece bir davadan vazgeçtiğini dile getirerek, “Allah beni bir davadan mahrum bıraktı. Sadece bir davadan çekildim. 98’de başörtüsü davası vardı üniversiteyi kazanmıştım. O davadan çekilmemin sebebi Abdullah’a gebe olmamdı. O zaman Abdullah karnıma düştü, o davalardan çekildim. Şimdi Abdullah’ın kanı yere düştü ben bu davalardan vazgeçmem. Biz geçmeyiz, İnşallah Türkiye geçmez” diye konuştu.

İÇERİDEKİLERDEN BİRİ ABDULLAH'IN KATİLİ OLABİLİR

Davaların önemli önemsiz diye ayrılmaması gerektiğini belirten Olçok, “Bu bir bütün bunu ayrıştırmaya kalkarsak hiçbir şey elde edemeyiz. Bunu kendi bütününde değerlendirmemiz lazım. Biraz zor tabi. Bizim için burada olmakta zor. Olayı bütüncül değerlendirmekte çok zor. Biz başından beri davaların hep takipçisiydik. Bugün ilk defa gelmiyoruz. Sitem gibi algılasanız da basın her zaman burada olmayabiliyor. Bugün bizim için daha hüzünlü bir gün değil, sadece biraz daha yoğun duygular var. Çünkü içerideki birinin Abdullah’ın katili olma ihtimali yüksek. Bu benim için çok zor bir durum. Sanıklar arasında Abdullah isimli kişiler vardı. Bir an Abdullah‘ı orada hayal ettim ve çok zor bir durumdu. Şehit olması bir şeref” şeklinde konuştu.




İHA




Son Güncelleme: 10.10.2017 06:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165