‘Benzersiz bir kahramanlık’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

13 Mart 2017 Pazartesi 15:14
‘Benzersiz bir kahramanlık’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Akar: "Manevi değerlerimizi, milli kimliğimizi, vatan sevgisini en müstesna biçimde vurgulayan İstiklal Marşı'nın, insanın içini titreten her mısrası, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı ve bundan sonra da nasıl sahip çıkacağımızı anlatır. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, o dönemde milletimizin çektiği acıları, sıkıntıları bizzat yaşamış, kalbinden geçenleri bütün dünyaya haykırarak, istiklal aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur." dedi.

Benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı’nı, Büyük Türk Milletine kazandıran Mehmet Akif Ersoy'un vatanına, bayrağına, bağımsızlığına aşkla bağlı olduğunu belirten  Akar: "Akif'in yazdığı bu destan, Kurtuluş Savaşı'nda istiklal ateşini alevlendirmiş, mücadele azmini güçlendirmiş, milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güce dönüştürmüştür. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir." şeklinde konuştu.

"Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızın, her Türk vatandaşı tarafından aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır." ifadelerini kullanan Akar, bu düşünceler ile bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve İstiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde, Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşı’nın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ettiğini kaydetti.


Son Güncelleme: 13.03.2017 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.