Beşir Derneği yürek yangınına su serpti

Bayat Çukurözü Köyü’nde yaşanan yangın felaketinde, yangınzede aileleri yalnız bırakmayan Beşir...

17 Kasım 2014 Pazartesi 15:43
 Beşir Derneği yürek yangınına su serpti


Bayat Çukurözü Köyü’nde yaşanan yangın felaketinde, yangınzede aileleri yalnız bırakmayan Beşir Derneği Çorum Şubesi, yangında her şeyini kaybeden ailelerin acılarına ortak olarak, onların yanan kalplerine su serpti. Ailelere yalnız olmadıklarını ve tüm güçleriyle yanlarında oldukları ifade eden Beşir Derneği Çorum Şube Başkanı Murat Beşikcioğlu, “Evleri yanan ve ateşi gönüllere düşen bu afette, bu yangının gönüllere sıçrayan kısmını söndürmek üzere yola çıktık.” dedi.


Yanlarında taşıdıkları gıda paketleri ile ilk etapta ailelerle irtibat kurarak geçmiş olsun dileklerini aktaran Beşir Derneği Çorum Şubesi gönüllüleri, ilk iş olarak tüm aileler gıda paketlerini hediye etti.


Dernek Başkanı Murat Beşikcioğlu, “Yürek burkan bu acı olayı duyar duymaz, elimiz boş gitmemek adına hemen çam sakızı çoban armağanı kabilinden gıda paketlerimizi hazırlayıp yola çıktık. Maddi destek sağlamanın yanısıra, gönül yaralarına da bir nebze olsun su serpmek istediğimiz kardeşlerimizle tek tek görüşerek, hane ve kişi sayılarını, yaş sınıflarını ve ihtiyaçlarını tespit ettik. Devletimizin tüm unsurlarını, Kızılay ve AFAD’ı orada görmek bize gurur verirken, toplumun tüm derdini kendi derdimiz kabul eden anlayışla, bizim de kardeşlerimizin yanında olmamız gerektiği inancıyla, onların yanındaki yerimizi aldık.” diye konuştu.


Ailelerin iğneden ipliğe her türlü malzemeye ihtiyaçları olduğunun da altını çizen Beşir Derneği Çorum Şube Başkanı Murat Beşikcioğlu, tespit ettikleri talepleri karşılamak üzere ciddi bir çalışma başlattıklarını, imkanlar ölçüsünde yaraların sarılması için üzerlerine düşeni yerine getirme kararlılığında olduklarını bildirdi.


Pek çok insanın bu konuda ne yapılabilir sorusunu kendilerine sorarak, yardım taleplerini aktardıklarını da sözlerine ekleyen Beşikcioğlu, “Biz bu konuda gönüllüyüz ve her türlü hizmete hazırız. Kendi imkanlarımızın haricinde, buradaki mazlum kardeşlerimize yardım ulaştırmak isteyen hemşehrilerimizi bizimle irtibat kurmaya davet ediyoruz. Bunun yanısıra, Çorum kamuoyuna da çağrıda bulunarak, yaşanan dramın çok büyük olduğunu hatırlatıp, yardım konusunda daha duyarlı ve hızlı olmaya çağırıyorum. 777 15 25 nolu telefonumuzdan her türlü irtibat sağlanabilir.” diyerek, kamuoyuna yardım çağrısında bulundu.




Son Güncelleme: 17.11.2014 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.