BİKTUDER, AB Sivil Düşün Danışma Kuruluna Katıldı

Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği (BİKTUDER) Başkanı Hayati Çam Sivil Düşün AB Programı 5. Danışma Kurulu Toplantısı katıldı.

26 Şubat 2016 Cuma 11:49
BİKTUDER, AB Sivil Düşün Danışma Kuruluna Katıldı

Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği (BİKTUDER) Başkanı Hayati Çam Sivil Düşün AB Programı 5. Danışma Kurulu Toplantısı katıldı

Yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde Ankara ODTÜ Vişnelik Sosyal tesislerinde yapılan toplantıya ülkenin değişik illerinden 200 Sivil Toplum Kuruluşu ve aktivistler katıldı. Toplantıda Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber’in bir konuşma yaptığı,   ayrıca sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Yapılan toplantıda şu konuların yer aldığı belirtildi; “Sivil Toplum Kuruluşları için Sosyal Medya ve Görselleştirme için uygulamalı olarak araçlar anlatıldığı atölye sırasında Techsoup Türkiye ve Raklet programları hakkında bilgilendirmenin yapıldığı  Sivil Toplum Kuruluşları İçin Sosyal Medya ve Görselleştirme Araçları Atölyesinde, İnternette ve sosyal medya platformlarında iletişimin güvenliği gittikçe önemi artan bir konu. Spam mesajlar, hesabı ele geçirmeye yönelik phishing saldırıları ve dahasından korunmak için temel güvelik önlemlerinin anlatıldığı İnternet ve Sosyal Medya Güvenliği Atölyesinde,  hak temelli görsel sanat örneklerine bakılacak, stratejilerinden konuşulacaktır. Kendi sivil toplum örgütlerinin amaçlarına ulaşabilmesi için görsel sanatı kullanmak isteyen aktivistlere yönelik bir atölye ise Deborah Semel Demirtaş; küçük resimler ve aktivist sanat yerleştirmeleri yapan bir görsel sanatçıdır. “Osmanlı Prensesi olarak Fotoğraf Çektirin” adlı en son aktivist sanat projesi, kadına karşı şiddeti ve Türk hukuk sisteminin, aile içi şiddete karşıyı gösterdiği yanlış ve yetersiz uygulamalar hakkında bilinçlendirme ve farklı sosyal ve kültürel düzeydeki kadınların bu konuda, birbirleri ile empati kurabilmesini amaçlamış, Görsel Sanat ve Tasarım Yoluyla Aktivizm: Örnekler ve Stratejiler Atölyesinde,   İçerik üretimi ve doğru kanallardan paylaşılması artık ücretsiz teknoloji çözümleri ile daha da kolay. Youtube, Slideshare gibi platformlar google arama sonuçlarını olumlu yönde etkilerken, ücretsiz bülten hazırlama programları (mailchimp) ile daha çok kişiye erişilebilmektedir. Geniş bir kitleye hitap eden sivil toplum gönüllüleri için ise kontak kişi ve gönüllülerle ilişkilerin yönetilebilmesi için ücretsiz CRM sistemleri mevcut. Atölye çalışması sırasında ücretsiz teknoloji çözümlerinden ve bunları uygulama aşamasında nasıl kullanılabileceği konuşulacak. Aktivistler için Görünürlük Atölyeleri gerçekleştirilmiştir.” 

Son Güncelleme: 26.02.2016 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.