Bilardo turnuvası başlıyor

Çorum Bilardo İl Temsilciliğinin 2015 yılı faaliyet programında yer alan Başöğretmen Atatürk 3. Bant ve Pool Bilardo...

10 Kasım 2015 Salı 11:27
 Bilardo turnuvası başlıyor


Çorum Bilardo İl Temsilciliğinin 2015 yılı faaliyet programında yer alan Başöğretmen Atatürk 3. Bant ve Pool Bilardo Turnuva Müsabakaları 20-22 Kasım 2015 tarihleri arasında Mahmut Atalay Bilardo Spor Salonunda yapılacak.

Bilardo İl Temsilcisi Emrah Taç, turnuvayla ilgili şu bilgileri verdi: “Turnuvaya son müracaat tarihi 18 Kasım 2015, Kur’a çekimleri Mahmut Atalay Bilardo Spor Salonu’nda 19 Kasım 2015 saat 18.00 de yapılacak. Turnuva ile ilgili tüm bilgiler (müracaat, maç saatleri, eşleşmeler vb.) Çorum İl Bilardo Temsilciliği’nin www.corumbiltem.org sitesinden duyurulacak. Müsabaka sıralamaları daha sonra yapılacak turnuvalarda eşleşmelerde dikkate alınacak. Turnuvaya katılacak sporcuların lisans çıkartmaları mecburi olacak.

3 Bant  Grup maçları tek devreli ve 30 sayı üzerinden oynanacak. Final maçları ve eleme grubu maçları tek devreli ve 40 sayı üzerinden oynanacak. Bütün maçlara 50 isteka sınırlaması getirildi. Tüm müsabakalarda son isteka hakkı kullanılacak. Grup maçlarında son isteka hakkı kullanılır ve beraberlik halinde sporcular 1 (Bir) puan alırlar. Galibiyet alan sporcuya 2 (İki), mağlubiyet alan sporcuya 0 (Sıfır) puan verilir. Eleme müsabakalarında isteka eşitliği olup, skor eşitliği halinde galip sporcu penaltılar sonucunda belirlenir. Grup müsabakaları sonunda başarılı olan sporcular kriterlere göre sıralanır ve 40 sayı üzerinden merdiven sistemi ile eşleşerek etap sonuçlanana kadar oynayıp turnuvayı bitirirler. Gruplarda maçların sırası 2 – 3 / 1 – ilk maçın mağlubu / 1 – ilk maçın galibi şeklinde. Maç sonunda kupa veya madalya verilecek.


Turnuva Pool branşında ise 8 top disiplininde oynanacak. Katılım sayısına göre 8 top müsabakaların da set sayısı eleme usulü belirlenecek.


HÜKMEN SONUÇLANAN MÜSABAKALAR

 a). Gruplarında ilk maçına çıkmayan sporcunun rakipleri aralarında iki maç yaparlar.

 b). Grupta bir sporcu ilk maçını oynar, diğer maçına çıkmaz ise rakibi lehine hükmen galibiyet ve 2 puan verilir. Grup 3 sporcu üzerinden değerlendirilir.

c). Grupta 2 sporcu sahaya çıkmazsa tek kalan sporcu her iki maçtan 2 puan alır ve 4 puan ve 0(sıfır) ortalama ile listedeki yerini alır.

d). Grupta 3 sporcu da gelmez ise grup ikincilerinden sıralama kriterleri en iyi olan bir üst tura çıkartılır.

CEZA: Turnuvalara isimlerini yazdırdığı halde mazeretsiz olarak gelmeyen veya ilk maçını oynadıktan sonra turnuvayı terk eden sporcular yıl içinde başka bir ferdi yarışmaya katılamayacaklardır. Aynı sporcular 2016 yılında da 1.etap turnuvasına dâhil edilmeyecektir. Ayrıca 2015 yılı sporcu performansına dahil edilmeyeceklerdir. Hastalık ve ölüm gibi mazeretler belgelendirilmek üzere temsilcilikçe belge üzerinden değerlendirilecektir. Belge ibraz etmeyen sporcuların mazeretler kabul edilmeyecektir. Bunların dışında mazerete esas başka bir konu kabul edilmeyecektir.

SIRALAMA KRİTERLERİ: PUAN (MP) GENEL ORTALAMA EN YÜKSEK 1.SERİ EN YÜKSEK 2.SERİ EN YÜKSEK ORTALAMA KURA LİSANS: Sporcu Lisansları Federasyonun resmi internet sitesi üzerinden yapıldığından ibraz edilmeyecektir. Ancak istenildiğinde T.C. Kimlik numarası ve güncel resmin bulunduğu bir resmi kimlik belgesi veya lisans ibraz etmek zorunludur. Dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilecektir. 

Son Güncelleme: 10.11.2015 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.