Bilinçli Gençlik, Huzurlu Toplum

Emniyet Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen başarılı projelere bir yenisi daha eklendi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 22:52
Bilinçli Gençlik, Huzurlu Toplum

Emniyet Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen başarılı projelere bir yenisi daha eklendi. Bilinçli Gençlik, Huzurlu Toplum isimli projenin tanıtım toplantısında konuşan Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bir yıl içinde gerçekleştirdikleri projelerle, 35 bin çocuk ve aileye ulaşıldığını bildirdi.

Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen proje açılış toplantısına Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Alb. Metin Özbek, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, çok sayıda daire müdürü ve öğrenciler katıldı.

Valilik, Özel İdare, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından da desteklenen proje ile gençlerin suçtan korunmasını sağlayacak eğitim ve uygulama çalışmaları hayata geçirilecek.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, gençlere önemli öğütler verdiği açılış konuşmasında, "Yarınlarımızı, gençlerimize emanet edeceğiz. Hayat insana hiç bir zaman nazik bir öğretmenin davrandığı gibi davranmaz. Bilinçli ve toplumla barışık, geçmişine güçlü bağlarla bağlı bir gençlik, huzurlu bir toplumun temel taşıdır." dedi.
Çorum'un asayiş yönünden huzurlu bir il olduğunu belirterek sözlerine başlayan Emniyet Müdürü Murat Kolcu, 35 bin gence ulaştıkları projelerinin olumlu meyvelerini görmekten mutluluk duyduklarını, huzurlu bir topluma bilinçli gençlerle adım attıklarını ifade etti.

Proje hakkında görüşlerini belirtmek üzere kürsüye davet edilen Vali Ahmet Kara, gençleri her anlamda beğenip takdir ettiğini anlatarak, "Gençlerden, büyüklere örnek olacak tavır ve davranışlar görüyorum, bu da beni çok mutlu ediyor." sözleriyle, bilinçli gençlerin her zaman toplumda örneklik oluşturduğunu ifade etti.

Huzur ve güvenin önemine vurgu yapan Vali Kara, "Huzur ve sükun içinde olan bir ilde, her türlü haklardan bahsedilebilir. Ancak huzuru olmayan illerde, başka haklardan bahsetmek zorlaşır. Huzurumuzun temelini daha sağlam atmak için herkese görev düşerken, en önemli görev gençlerimize düşmektedir. Bu anlamda her sınıftan projeler bekliyorum. Öğrencilerimizin getireceği bu tür projeleri de el birliği ile hayata geçirerek, toplumumuza birlikte hizmet edelim." dedi.

Programın devamında, Emniyet Müdürlüğü tarafından gezilere katılan öğrenciler, gittikleri illerden getirdikleri sembolik hediyeleri ValiAhmet Kara'ya hediye ettiler.

Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nce sahnelenen Boş Sandalye isimli tiyatro oyunu ile tanıtım programı sona erdi.

 

Son Güncelleme: 26.11.2015 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.